Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

ABA liga ozvaničila je ulazak Dubaija u regionalno takmičenje od naredne sezone, a na konferenciji bilo je reči o sklapanju tima.

Još uvek je neizvesno da li će Dubai igrati u Evroligi ili Evrokupu, a na konferenciji za medije prisutnima su se obratili Dejan Kamenjašević i Đorđe Đoković, najzaslužniji za to što je ovak klub tu gde jeste.

„Mi ne dovodimo Tavaresa, Majka Džejmsa, naš koncept nije toliko sportski, već biznis, imaćemo budžet vrlo skroman za ABA ligu, makar za prvu sezonu u ligi, ona će nam biti za skupljanje iskustva. Nije nam cilj ABA ligu, a i da je osvojimo, ne ulazimo tako u Evroligu ili Evrokup“, istakao je Kamenjašević, inače generalni menadžer Dubaija.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubai već dugo razmišlja o igračima koje će dovesti, ali i dalje ništa nije ozvaničeno.

„Već dugo smo na tržištu, gledamo, smatramo da nismo bili u situaciju da išta definišemo. Od sada da. Mnogo puta se pojavljivalo nešto u novinama i medijima, to nema veze sa nama. Ima veze sa agentima i drugim interesima. Sada počinjemo da razmišljamo o tome, tražimo ekipu koja može da se takmiči, da ima svoj identitet… Mnogo znači ko će biti trener. Imamo još vremena, ne mnogo, u vrlo teškoj i nezavidnoj poziciji smo. Đole će imati veliku odgovonorst“, dodao je Kamenjašević.

Reč je imao i Đorđe Đoković, koji je naglasio da Dubai nije ušao u Evropu da bi se razbacivao parama.

„Imali smo jako izazovan period. Krenuli smo rano u sklapanje ugovora sa „Koka-Kola arenom, ona je jedna od najboljih na Biskom istoku. Velika razlika je u budžetu ako igramo samo ABA ligu ili još jednu ligu pored nje. Stvaramo za sada samo za ABA ligu, mahom od reginalnih igrača. Ukoliko se situacija promeni, kada se odlučuju i nove licence za neke druge lige, onda ćemo pristupiti drugačije. Veliki broj sponzora i partnera je zainteresovan, potpisali smo ugovor pre neki dan i sada se zvanično predstavljamo. Dejan je detaljno objasnio proces. Imamo veliku žejlju da prikažemo Dubai u pravom svetlu. Nije samo sportski projekat, ovo je kako bi jedna zdrava sportska struktura trebalo da izgleda. Da podstaknemo i druge ekipe da postupaju na drugi način. Da predstavimo Dubai kao grad bez rasizma, nema veze iz koje kulture potičeš, koje si vere… Ko nije bio ne može ni da zna šta pričamo… Podržani smo od vlasnika i grada, žele da kao organizacija budemo najveći ambasodori. Nismo došli da se razbacujemo parama, da plaćamo Tavaresa osam miliona… Tu smo da stvorimo zdrav ekosistem“, naglasio je Đorđe Đoković, izvršni direktor Dubaija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar