Nikola Kalinić, KK Crvena zvezda
Nikola Kalinić, KK Crvena zvezda; Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Nikola Kalinić, srpski krilni košarkaš, na korak je do potpisa ugovora i povratka u Crvenu zvezdu.

Nije tajna da su crveno-beli već dugo zainteresovani za Kalinića, kome na kraju sezone ističe ugovor sa Barselonom i biće slobodan agent.

Kako saznaje Nova.rs, Zvezda i Kalinić su sklopili dogovor i samo će čudo sprečiti Nikolu da se vrati u klub sa Kalog Kalemegdana.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema informacijama koje imamo, Kalinić bi trebalo da potpiše ugovor na dve plus jednu sezonu, a od Zvezde je dobio i bogatu finanijsku ponudu.

Kalinić bi u Zvezdi mogao da ima čak i bolju platu nego u Barseloni, gde je navodno zarađivao 1,3 miliona po sezoni.

Srpski krilni košarkaš je već bio u Crvenoj zvezdi od 2014. do 2015, odnosno od 2021. do 2022. godine. U Barseloni je potom proveo dve sezone, a nastupao je još za Spartak iz Subotice, Novi Sad, Vojvodinu, Radnički Kragujevac, Fenerbahče i Valensiju.

Sa Zvezdom je po dva puta bio šampion ABA lige, Superlige Srbije i Kupa Radivoja Koraća, a bio je i MVP regionalnog takmičenja 2022. godine.

Takođe, Zvezda je u intenzivnim pregovorima sa Ajzeom Kenanom iz Olimpijakosa (takođe dvogodišnji ugovor), a zainteresovana je i za Kodija Milera-Mekintajera, jednog od najboljih plejmejkera u Evropi trenutno.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare