Foto: REUTERS/Eloisa Lopez

Srpski košarkaš Nikola Jović povredio se uoči početka priprema za Olimpijske igre i pitanje je da li će na njima nastupati.

Jović se u četvrtak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ pojavio sa ortopedskom čizmom, što brine navijače Srbije pred Olimpijske igre u Parizu.

Talentovani krilni igrač se povredio pre nekoliko dana u Majamiju, u pitanju je zglob na nozi, a još uvek nije poznat stepen povrede.

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacija Srbije se okuplja 24. juna, kada počinju pripreme za Olimpijske igre, pre kojih će biti organizovano i nekoliko prijateljskih utakmica. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se naš tim sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije. Potom sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni.

Jović je na širem spisku selektora Svetislava Pešića od 16 kandidata za nacionalni tim, a pored njega tu su još i: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Put Francuske košarkaški tim Sribje krenuće 24. jula, a od 26. počinju Olimpijske igre na kojima smo jedni od glavnih favorita za medalju.

Inače, Jović je bio hit Mundobasketa u Manili prošle godine i prava šteta bi bila da ga povreda spreči da ovog leta bude na vrhuncu forme.

Jovića je na aerodromu u Beogradu slikao „Sportal“, a videćemo šta će lekari reći o povredi u narednim danima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare