Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić, srpski centar, vratio se obavezama u Denveru, pošto su Nagetsi i zvanično počeli pripreme za narednu NBA sezonu.

Ovog leta Jokić je bio izuzetno aktivan, pošto je nosio dres Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, gde su „orlovi“ osvojili bronzanu medalju.

Pre dve sezone Jokić je sa Denverom prvi put u istoriji postao šampion NBA lige, pa je jedan američki novinar upitao Somborca da uporedi dva osećaja – onaj šampionski koji ima sa Nagetsima i onaj nakon osvajanja bronze sa Srbijom.

„Sličan, ali i drugačiji osećaj je osvojiti prvi put nešto za ovu organizaciju, za sebe. Igrati za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, igrate sa drugarima sa kojima ste odrasli, koje znate od 13, 14 godina. Sada se boriti za reprezentaciju protiv najboljih na svetu. Slično je, ali se opet i razlikuje”, rekao je Jokić.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije mogao da ne pomene čuvenu proslavu srpskog tima.

„Ostvarili smo najveći preokret u istoriji Igara protiv Australije, odigrali veoma dobru utakmicu protiv SAD, imali smo i sjajnu proslavu. Pamtiću odnose i vreme koje sam proveo imao sa prijateljima“, dodao je Jokić.

Srpski centar prošlog leta na Mundobasketu nije bio deo reprezentacije, a sada je na Olimpijskim igrama pokazao klasu i bio u najboljoj petorci turnira.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar