Fto: Starsport

Citat koji je izazvao buru.

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Đanmarko Poceko nedavno je uspeo da pobedi Srbiju na Akropolis kupu, koja u svojim redovima na ovim pripremama nema Nikolu Jokića.

Zbog toga je selektor već dugo vremena omražen u našoj zemlji, a sada je pričao i o Jokićevoj odluci da ne igra za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

„Što se tiče Jokića, on je igrao tokom prethodnog leta. Mogu reći da je on zaista sjajna osoba i izuzetan košarkaš. Sve najlepše sam čuo o njemu. Ponašao se uvek profesionalno, ali to su odluke koje igrači ponekad moraju doneti. Ne samo zbog sebe, već i zbog nekih drugih stvari. Odbiti reprezentaciju ponekad znači odmoriti se. Nikola Jokić verovatno razmišlja o narednoj godini i Olimpijskim igrama. Odazvati se svako leto na poziv reprezentacije? To jednostavno nije moguće. Košarka danas nije ista kao u godinama kada sam ja igrao. Koliko je Nikola Jokić odigrao utakmica prethodne sezone u NBA ligi? Ponekad se jednostavno igrač mora odmoriti. Poštujem njegovu odluku. Ponekad morate reći izvinite, ne mogu da igram. Ja savršeno razumem takve odluke“, rekao je Poceko.

Za uzora Italijan ističe legendarnog Dušana Dudu Ivkovića.

„Trener uvek može napraviti katastrofu. Jednom mi je Dušan Duda Ivković rekao da svaki trener mora napraviti neku katastrofu kako bi bio dobar. Naučio me da trener mora napraviti neko sr*nje kako bi porastao kao trener. Osim toga, glavni trener može igrače učiniti maksimalno 50% boljima nego što jesu. Ostalo je na njima. To mi je rekao pre nekoliko godina i upamtio sam to“, dodao je Poceko.

BONUS VIDEO Poceko u epizodi „lopta je kod mene, čime ćete da igrate“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare