Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Neće nikako lak zadatak imati Nikola Jokić i Denver protiv "gladnih vukova" koji su postali pravi hit u NBA ligi ove godine. Minesota će pokušati da iznenadi još uvek aktuelnog šampiona u polufinalu Zapadne konferencije koja je zanimljiva kao nikad pre.

Najveći ispit za Nikolu Jokića i saigrače biće upravo Minesota sa kojom su podelili po dve pobede u ligaškom delu sezone.

Denver je sezonu završio sa 57 pobeda i 25 poraza, dok je Minesota imala jednu pobedu manje, te poraz više od narednog rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodne godine ova dva tima susrela su se u prvoj rundi plej-ofa, samo što je Denver tada bio prvi u Zapadu, dok je Minesota do plej-ofa došla preko plej-ina.

Za godinu dana mnogo toga se promenilo, ali to ne treba da brine navijače Nagetsa koji će u noći između subote i nedelje (1.00) sigurno napuniti „Bol arenu“ u prvom meču.

Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Bruce Kluckhohn)

Znamo koji su aduti Denvera, ali su Los Anđeles Lejkersi otkrili, u prvoj rundi, i nekoliko nedostataka u igri Nagetsa koje sa klupe predvodi Majk Meloun.

Pet utakmica bilo je potrebno da Denver savlada Lejkerse (4-1) i to uz dosta veću muku nego što je očekivano.

U svakom meču su Lejkersi vodili na poluvremenu, te ukoliko Denver želi da dobro prođe protiv Minesote to nikako ne sme da bude slučaj u narednoj seriji.

Svakako se sve „vrtelo“ oko igre Nikole Jokića i Srbin zaista ponovo nije razočarao.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Pojavio se u seriji i krilni košarkaš Majkl Porter Džunior, poludistancu gotovo da nije promašio, sjajno je skakao i zaista na momente je bio nezaustavljiv.

Zna se kada „motore“ pali Džamal Marej – kada je najpotrebnije. Ipak, čini se da je tokom prvih 30-ak minuta u svakom meču protiv Lejkersa bio u lošijoj formi.

Zaigra on sjajno u četvrtoj četvrtini, ali Minesota sigurno neće dozvoliti da se meč lomi tada ukoliko Marej bude pre toga igrao kao protiv Lejkersa.

Odbrana Kentavijusa Kaldvel-Poupa bila je na visokom nivou, ali učinak u napadu bio je malo ispod proseka.

Nikola Jokić saznao plejof rivala
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver je prethodne godine sa klupe imao sjajnog Brusa Brauna, ali ove sezone najveći doprinos imaju mladi Kristijan Braun i Pejton Votson.

Braun igra toplo-hladno, dok Votson „teroriše“ protivničke igrače u odbrani. Ipak, svaki učinak od Votsona u napadu je čist bonus, te se upravo tu primećuje odsustvo Brusa Brauna, koji je sada član Toronto Reptorsa.

Ukoliko Denver reši te probleme u prvom poluvremenu i uspavanost na početku meča trebalo bi da sve bude u njihovim rukama.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Minesota će sigurno svoju šansu tražiti preko Entonija Edvardsa, beka, koji preti da postane jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, ukoliko to već i nije.

Rudi Gober jedan je od najboljih defanzivaca lige, ali godinama kruži šala na društvenim mrežama kako se Jokić poigrava sa njim svaki put kada igra protiv Francuza.

Činjenica i jeste da Jokić igra sjajno protiv Gobera, ali će Rudiju pomagati i ostali saigrači. Džejden Mekdenijels „zaključao“ je Kevina Durenta, Devina Bukera i Finiks Sanse i probaće isto da uradi i na Mareju.

Karl Entoni Tauns šuterski je bio raspoložen protiv Finiksa, dok je dobar doprinos sa klupe imao Nikel Aleksander Voker.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Tu je kao i uvek iskusni Majk Konli da poveže sve i zaista Denveru neće biti lako da ostvari željeni prolaz protiv Minesote.

„On je neverovatan, opasan igrač. Talentovan košarkaš, može da radi sve i ima sve u svom arsenalu. Ima i saigrače da to podrže, čak je i zabavan kao osoba i nadam se da će nam svima biti zanimljivo“, rekao je Jokić o Edvardsu.

Imao je šta da kaže i Meloun pred paklenu seriju.

„Sve počinje od tranzicije. On u proseku ima pet poena posle presečenih lopti. Jako je važno voditi računa o posedu lopte, vraćati se brzo u tranziciji, naterati Edvardsa da pred sobom vidi mnogo protivničkih igrača. To ga čini drugačijim. Nema sumnje da je sjajan igrač. Možete da pokušate da ga držite van ravnoteže, pogađaće iz teških pozicija. Može da uđe pod koš, da finišira, iznudi faul, da pogodi trojku velikom preciznošću. Čeka nas paklen izazov“, rekao je Meloun.

BONUS VIDEO Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar