Foto:Dustin Bradford / Getty images / Profimedia

Jokić je u pobedi Denvera (101:99) imao učinak od 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija protiv Lejkersa u drugom meču, ali se narativ ove serije totalno promenio posle skandala koji se desio na tribinama "Bol arene" tokom te utakmice.

Nikola Jokić i Denver Nagetsi odbranili su domaći teren u prve dve utakmice, prve runde plej-ofa NBA lige, protiv Los Anđeles Lejkersa i započeli su na isti način kao i prethodne sezone doigravanje u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu.

Naime, Jokićeva braća, Strahinja i Nemanja, bili su učesnici sukoba u kome je došlo i do fizičkog kontakta između aktera.

PROČITAJTE JOŠ

Stariji Nikolin brat, Strahinja, pesnicom je udario jednog čoveka u lice. Odmah je došao i Nemanja, kako bi smirio Strahinju, dok su tu bili i Nikolina supruga Natalija, te ćerkica Ognjena, koje su se odmah okrenule od mesta sukoba.

Strahinja je posle udarca pokazivao čoveku da se pomeri, verovatno i izađe sa tribine.

Brat centra Denvera se trenutno nalazi pod istragom policije u Denveru, koja traži identitet žrtve.

Za sada niko nije podneo zvaničnu prijavu protiv Strahinje, a od toga zavisi da li će ovaj slučaj završiti čak i na sudu.

NE PROPUSTITE

Svakako da nisu pomogla braća Nikoli koji će sada sigurno biti pod pritiskom novinara, ali i košarkaške javnosti u Americi. Umesto da se priča o njegovim tripl-dablovima, uspesima na terenu, sve će biti zaboravljeno zbog ispada njegovog brata.

Veliki minus jeste i da se to desilo pred putovanje u Los Anđeles, grad u kome se svakodnevno traži novi skandal, senzacionalna vest…

Strahinja Jokić udara navijača
Foto: Screenshot TikTok/cgallegos67

Nemanja i Strahinja su celu karijeru uz Nikolu i nije krio srpski reprezentativac koliko mu oni znače. Obojica su imali sportske karijere, a Strahinja Jokić je pre nekoliko godina imao problema sa zakonom kada je bio osumnjičen za nasilje nad jednom ženom.

Ipak, tokom Nikoline karijere pored ovog sukoba imali su i još nekoliko ispada.

Prvi ovakav, ili sličan slučaj desio se pre nešto manje od tri godine. Košarkaši Denvera i Finiksa su se koškali na parketu usled rasprave Nikole Jokića i Devina Bukera, a potom su Strahinja i Nemanja želeli da uskoče u teren i obračunaju se sa košarkašima Finiksa.

U bliskoj budućnosti, pet meseci kasnije, usledio je i „rat“ sa braćom Moris. Zaštitnički su bili nastrojeni prema svom bratu, pa su otvorili Tviter profil samo da bi se obračunali sa braćom Moris (Markif i Markus).

Foto: Profimedia

Tada je Nikola na terenu udario Markifa, nakon što ga je američki košarkaš isprovocirao.

Dvostruki MVP tako je neočekivano dobio novu prepreku i izazov koji će morati da pređe kako bi stigao do druge NBA titule.

U šampionskoj sezoni (2022/23) Denver je pobedio Minesotu u prvoj rundi sa 4-1, a serija je krenula istim tokom kao i ova protiv Lejkersa.

Nagetsi su poveli 2-0 iako nisu igrali najbolju košarku, koja je do izražaja došla tek na kraju plej-ofa.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Minesota je uspela da „otme“ jednu utakmicu kasnije na domaćem terenu, ali ne više od toga, pošto je Denver slavio sa 4-1.

Duel sa ekipom iz Los Anđelesa došao je tada kasnije, u finalu Zapadne konferencije, i Denver se nije mnogo mučio kako bi stigao do finala NBA lige.

Bilo je 4-0 i to prilično lako, dok su pobedom u noći između ponedeljka i utorka ostvarili 10 vezani trijumf nad Lejkersima.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić o Nikoli Jokiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare