Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Srpski košarkaši počinju pripreme za Olimpijske igre u Parizu i startuju iz baze u Staroj Pazovi.

Selektor Svetislav Pešić je u ponedeljak dočekao većinu momaka sa spiska od 16 pozvanih i objasnio da Vladimir Lučić neće igrati za reprezentaciju, te da je umesto njega pozvan Aleksa Radanov.

PROČITAJTE JOŠ:

Naveo je i da je tim Sjedinjenih Država koji ide u Pariz jači nego onaj iz 1992. godine i apostrofirao da je zbog toga posebno važna hemija u ekipi. O tome je pričao i kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović koji je bio uz Pešića na konferenciji.

Bogdan je probao da dočara koliko je bitno što se reprezentativci međusobno druže.

Zato je on nedavno bio u gostima kod Nikole Jokića u Somboru, ali i na svadbi Dušana Ristića i krštenju deteta Stefana Jovića kao kum.

„Ne znam ni kako da ti odgovorim kad si sve rekao, to su neka prijateljstva koja se samo tu stvaraju i traju. Nije samo košarka važna, nama jeste ovde prioritet i da se spremimo i igramo dobro, ali smo pre svega ljudi i prijatelji. Ne znam ni kako bih rekao, ne može rečima da se opiše to prijateljstvo. Imali smo dobre primere ispred nas i nastavljamo tu neku tradiciju, to dolazi prirodno. Osećaj prijateljstva, ne znam kako bih drugačije opisao“, rekao je kapiten nacionalnog tima i bek Atlante Hoks.

Ispričao je zatim i zbog čega mu je bilo posebno lepo kad je bio u poseti kod Jokića u Somboru.

„Prvi put sam bio gore na taj način i te trke su stvarno zanimljive, pogotovo kad je tu neko kao Joka. Nisam ni znao da je on toliko investiran u to i da toliko zna i kako kasa konj i šta radi. kako mu se očepe uši… Dosta nauči čovek o saigraču, o prijatelju. Eto, to su te neke stvari. Kada kažemo radimo na hemiji: nije samo izlazak, pijančenje i tako dalje. Ima i nekih dubljih poznanstava. Bila mi je čast i privilegija da budem tu gore sa njim i da vidim koliko on to zapravo voli“, opisao je Bogdanović.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić gleda utakmicu Bajerna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar