Dejan Kolarević, jedan od trenera Alekse Avramovića podsetio je neke od lepih detalja iz ranih košarkaških dana reprezentativcu Srbije.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Aleksa je sa reprezentacijom uzeo srebro na Mundobasketu u Manili, pošto je Srbija poražena od Nemačke u finalu sa 83:77 u nedelju popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

Naša zemlja čeka 21 godinu na zlato sa velikih takmičenja i sledeća šansa su Olimpijske igre u Parizu za koje je izborena viza baš u Manili.

Avramović je ovog leta trenirao u Čačku sa juniorima KK Čačak, a Kolarević koji mu je pre 12 godina bio trener kaže da je Aleksa i tada imao jaku volju za radom i disciplinu.

Štaviše, još tada se sreo sa nekim od momaka sa kojima danas igra u reprezentaciji, samo su tada bili na suprotstavljenim stranama.

„To je bio 28. april 2011. sećam se čak i datuma. Početak završnog turnira juniorskog prvenstva Srbije u Vršcu gde je nastupalo osam najboljih ekipa. Ekipa Mladosti za koju je on nastupao je igrala u četvrtfinalu protiv Novog Sada koji je bio aktuelni prvak Srbije. Zajedno sa direktorom Mladosti koji takođe ima velike zasluge za Aleksin razvoj, napravili smo napor da odemo dan ranije jer smo igrali prvi meč u 12 sati. Da ne bismo kretali u šest, sedam ujutru iz Čačka i istrčavali na meč pravo iz autobusa. Prvog dana se igraju četiri četvrtfinala, poraženi idu kući, ostali se bore za prva četiri mesta. Kad smo kretali na meč protiv Novog Sada bila je naredba svim igračima da provere svoje sobe i da ako izgubimo utakmicu, putujemo direktno za Čačak. Posle nekoliko kilometara vožnje ka Vršcu od hotela, ja sam u autobusu ustao, okrenuo se ka igračima i rekao: ‘Momci, još jednom vas molim da proverite da li ste poneli sve svoje stvari sa sobom da ne bismo imali problema’. Onda se promoli iz jednog sedišta najsitniji od svih Aleksa Avramović koji je bio jedan od najmlađih i rekao bukvalno, citiram ga: ‘Treneru, ja nisam zaboravio, ja sam ostavio pidžamu ispod jastuka, jer znam da se večeras vraćamo u hotel i da dobijamo utakmicu’. Aleksa je bio briljantan na celoj utakmici i tom turniru, mi smo bili na trećem mestu u Srbiji, a samo ću vam reći da je na tom juniorskom prvenstvu u Vršcu za svoje ekipe su igrali Nikola Milutinov, Nemanja Dangubić, Vasilije Micić, Luka Mitrović, pa možete misliti kakav je to bio uspeh za čačanski klub koji je zajedno sa Aleksom otišao u Vršac“, ispričao je Kolarević u „Među nama“ na TV Nova.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Avramović: Ne žalimo ni za čim, dali smo sve od sebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar