Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Srpski košarkaš Nemanja Nedović ispratio je šta su radili njegovi dojučerašnji saigrači na meču sa Kanadom na Svetskom prvenstvu.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Nedović je bio u kampu reprezentacije i odustao je, povukao se iz tima Svetislava Pešića jer mu nije potpuno legla uloga, ali svejedno je nastavio da podržava ostale igrače.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su, predvođeni Bogdanom Bogdanovićem, Nikolom Milutinovim, Stefanom Jovićem i ostalima stigli do finala i u nedelju će se boriti sa Nemačkom od 14.40 za zlato.

To zlato bi bilo prvo od 2002. godine sa većih takmičenja i prvo pod zastavom Srbije. Nedović se zbog toga oglasio ina društvenim mrežama i bez reči podelio fotografiju finalista ovogodišnjeg turnira, pokazavši svima ko je jedna od dve najbolje reprezentacije na svetu, uprkos svim očekivanjima.

Nemanja je već počeo da se priprema za novu sezonu sa svojom ekipom u Crvenoj zvezdi, a naknadno će mu se pridružiti Dejan Davidovac koji je ostao među 12 igrača koji su otputovali u Manilu.

Foto: Printscreen Instagram / neda1624

Nedović je, inače, igrao do Akropolis kupa, posle čega je odlučio da se povuče, a objasnio je i zbog čega je to uradio.

„Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati“, naveo je u avgustu Nemanja Nedović.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Trener Nemačke o Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar