Nikola Jokić i Luka Dončić Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia/USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Miško Ražnatović, čuveni košarkaški menadžer, bio je u Zagrebu, gde je prisustvovao memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića.

Prema njegovom mišljenju, u vreme kada je Dražen dominirao na košarkaškim terenima, bilo je mngoo teže probiti se do NBA, a tek u njemu.

„Neuporedivo. Danas je to svakodnevnica. U vreme kada je Dražen otišao, to je bilo retko. Najbolji igrači već godinama u NBA dolaze iz Evrope. Treba tražiti nove zvezde. Iz Jadranske lige je draftovano 20-ak igrača u zadnjih 10 godina. Taj NBA nikad nije bio bliži“, rekao je Ražnatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije moglo da prođe bez pominjanja Nikole Jokića i Luke Dončića. Ražnatović je upitan da li u Americi priznaju da evropski košarkaši sada dominiraju.

„Ne. Konkretno sada imamo Jokića i Dončića koji su najbolji u NBA. Ipak, oni su građani drugog reda po meni. Vidim u svim kontaktima da su Lebron, Durent i Kari oni za koje oni misle da su najbolji. To je sasvim okej, mi mislimo drugačije. Malo je falilo da u Parizu imaju definitivnu potvrdu da smo mi u pravu“, istakao je Ražnatović.

Posebno je počastvovan što je imao priliku da bude u Zagrebu na ovakvom događaju.

„Dok sam igrao, nosio sam broj četiri, moja ćerka, takođe, nosi broj četiri, tako da ovo je jedan zaista specijalan događaj za mene. Jako sam srećan što sam na neki način pomogao da se ovo dogodi, u kontaktu sa igračima. Isto tako sam oduševljen kakav je odjek događaj imao u košarkaškom svetu i koga sam sve video na gala večeri u hotelu. Cela jedna istorija bivše Jugoslavije i uopšte evropske košarke“, zaključio je Ražnatović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare