Foto: AP Photo/David Zalubowski

Ide po još jedan trofej.

Denver Nagetsi su pobedom otvorili prvo izdanje NBA kup takmičenja koje je startovalo prethodne noći u spekakularnom meču protiv Dalas Maveriksa.

Jokić je tako naneo prvi poraz u sezoni Luki Dončiću rezultatom 125:1114, a dvojica igrača priredila su istinski spektakl.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je meč završio sa 33 poena koje je postigao uz neverovatne procente i skoro bez promašaja (14/16). On je uz to uhvatio 14 skokova, po sedam u odbrani i napadu, a imao je i devet asistencija i jedna mu je falila za tripl – dabl.

Jokić je sredinom  treće četvrtine u kontri dodao loptu Eronu Gordonu koji je zastao pa predriblao igračai zakucao što je prvobitno upisano kao asistencija, a zatim je odluka promenjena.

Zanimljivo je i da je u jednomod narednih napadaposle asutencije Jokića Votsonu za koju se prvobitno mislilo da mu je oduzeta nastao mrak.

Sjajnog protivnika, srpski as je imao u Luki Dončiću koji je meč završio sa 34 poena, 10 skokova i osam asistencija uz ipak slabije procente šuta iz igre (11/24).

Imao je Jokić i podršku u vidu Džamala Marija koji je osim 18 poena i sjajnih 13 asistencija dok je drugi strelac tima Majkl Porter Džunior imao 24 poena i četiri trojke iz osam pokušaja dok je Gordon umao 18 poena i dodao osam skokova i šest asistencija.

Ključnu prednost od 16 poena napravio je Denver tokom uvodnih 12 minuta igre kada je postigao 40 poena, a dozvolio samo 24. U nastavku meča, nije dozvoljavao protivniku da se spusti na jednocifreni zaostatak sve do poslednje deonice. Maksimalnih plus 20 Nagetsi su imali sredinom trećeg kvartala. Razgoropadio se u odlučujućoj deonici Dončić, uspeo da u jednom trenutku približi svoj tim na „samo“ devet poena zaostatka.

Minus deset Dalas je imao pet minuta pre kraja, ali možda je i presudni detalj bio alej-ap Jokića za Gordona koji je malo ko očekivao. Napravio je Luka poslednji trzaj 99 sekundi pre kraja, trojkom za 119:110, ali su Nagetsi uz još dva pogotka Jokića iz igre lagano priveli meč kraju.


NBA turnir

Zapadna konferencija

Grupa A (Memfis, Finiks, LA Lejkers, Juta, Portland)

Portland – Memfis 115:113 (posle produžetka)

Grupa B (Denver, LA Klipers, Nju Orleans, Dalas, Hjuston)

Denver – Dalas 125:114

Grupa C (Sakramento, Golden Stejt, Minesota, Oklahoma, San Antonio)

Oklahoma – Golden Stejt 139:141

Istočna konferencija

Grupa A (Filadelfija, Klivlend, Atlanta, Indijana, Detroit)

Indijana – Klivlend 121:116

Grupa B (Milvoki, Njujork, Majami, Vašington, Šarlot)

Milvoki – Njujork 110:105

Majami – Vašington 121:114

Grupa C (Boston, Bruklin, Toronto, Čikago, Orlando)

Čikago – Bruklin 107:109


BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare