Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 96:85 u petom, odlučujućem meču finalne serije ABA lige.

Tako su nakon 10 godina osvojili trofej regionalnog šampionata i vratili pehar na crno-belu stranu Beograda.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nije krio zadovoljstvo nakon osvojene titule.

PROČITAJTE JOŠ

„Čestitam svima, posle 10 godina velika titula za Partizan u ABA ligi. Zasita, šest godina teškog i mukotrpnog rada, hvala sponzorima i državi koja nas je podržavala svih ovih godina. Izgubila se svaka nada 2017. godine, da Partizan išta može da uradi. Klub je skoro bio ugašen. Šta je sve prošlo kroz moju glavu i svih ovih ljudi, da bismo došli do ovoga, radost je zaista velika. Ove sezone smo imali dva cilja, Top 8 Evrolige i titula ABA lige.

Uspešno smo ostvarili oba cilja. Evroliga je sledeće godine zagarantovana, prošle sezone smo igrali na poziv i platili smo 500.000 evra. Ove godine smo je zaslužili i osvojili titulu, hvala Željku, prolili smo mnogo znoja da imamo prednost domaćeg terena. Ova titula je posebno značajna jer je osvojena pred ovoliko navijača“, rekao je Mijailović.

Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Otkrio je i da li će se i kada upriličiti i slavlje sa navijačima.

„Mi ćemo slaviti u krugu porodice, a zakazaćemo i slavlje sa navijačima, jer su zaista zaslužili.“

Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

„Za mesec dana imamo skupštinu kluba, potrudićemo se da sledeće sezone igramo Fajnal-for i da ispišemo istoriju. Pripadamo eliti, najboljim timovima Evrope. Večeras nije pao njedan upaljač pred skoro 25.000 navijača, na to moramo da budemo ponosni. Hvala svima u organizaciji, mnogo ljudi postoje iza koje javnost ne vidi, kojima se neizmerno zahvaljujemo, Goranu Grboviću i Areni. Ove godine smo imali više prihoda od karata i tako dalje, ali država je pomagala kao i svih ovih godina i hvala im na tome od srca“, dodao je Mijailović.

Osvrnuo se i na rad košarkaša sa trenerom Željkom Obradovićem.

„Rad sa Željkom se uvek isplati, pre svega igračima koji dođu u partizan. Svima je porasla cena i ako želimo da ih zadržimo moraćemo da platimo veću cenu. Isplatićemo sve obaveze iz ove sezone, ne dugujemo nijednu platu. Moj cilj je da Partizan postoji i posle mene, da ostane snažan klub“, završio je Mijailović.

BONUS VIDEO Teško da ćete videti lošije slobodno bacanje od ovog 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare