Pitanje svih pitanja čeka odgovor, a prve naznake odgovora nisu se svidele ni Miroslavu Beriću, bivšem reprezentativcu, iako je i dalje optimista.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su završili ovosezonsku priču, nisu uspeli da odbrane NBA titulu, bolno ih je zaustavila je Minesota u sedmoj utakmici polufilana Zapada. Teško da je MVP NBA lige očekivao da će na odmor već pre kraja maja…

U poređenju sa prošlom sezonom, to je skoro mesec dana ranije, pošto je finale 2023. završeno 13. juna kada su Nagetsi osvojili istorijski prsten. Sada je pred Jokićem verovatno omiljeni deo godine. Imaće vremena za porodicu, ćerkicu Ognjenu, i voljene konje. Sigurno da će deo odmora provesti i u rodnom Somboru.

A onda… To verovatno trenutno niko ne zna, a sve zanima, ne samo u Srbiji – da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju na Olimpijskim igrama?

PROČITAJTE JOŠ

Neverovatni centar ima 29 godina i teško da može da bude bolji trenutak za napad na olimpijsku medalju u dresu „orlova“. Sledeće Igre su 2028. u Los Anđelesu kada će imati 33 godine i malo je verovatno da će tada sa istim žarom igrati košarku. Ne bismo imali ništa protiv da nas demantuje… Do tada je sav fokus na misiji u Parizu.

Imaće Jokić više od mesec dana da se odmori, i psihički i fizički, a u međuvremenu bi trebalo da prelomi da li će sa drugarima na megdan SAD i ostalima na najvećem sportskom takmičenju na svetu.

„Ne znam, prijatelju. Videćemo, moram da razmislim o tome“, rekao je Jokić odmah posle eliminacije Denvera i još jednom zabrinuo Srbiju.

Da li je bio vruće glave, da li nije očekivao pitanje, da li je i drugačije mogao da reaguje i izbegne prevrtanje očima?

„Njegov odgovor mi ne uliva poverenje, iskreno. Bilo je sveže, vruća glava, nervozan, neočekivan poraz, videli su se možda u finalu Zapadu. Možda ga je i pitanje malo iznenadilo… Da mi je prijao taj odgovor, nije“, rekao je Miroslav Berić u podcastu „Pick and roll“ na Nova.rs.

Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Dvostruki evropski šampion sa Jugoslavijom (1995. i 1997), osvajač jednog svetskog zlata (1998) i srebrni olimpijac (1996) napravio je i poređenje sa rečima Lebrona Džejmsa, koji će predvoditi moćni drim tim u Parizu.

„Kada je Denver počistio Lejkerse u plej-ofu i kada su pitali Lebrona da li je ovo kraj izvanredne karijere, jer ima 39 godina, on je prvo rekao da želi da se odmori i da popriča sa porodicom. A onda da ga čekaju pripreme reprezentacije SAD. Istog sekunda je sa 39 godina rekao da ga čekaju pripreme za Olimpijske igre“, smatra Mića Berić.

Pripreme za turnir u Parizu počinju 24. juna, same OI su od 26. jula do 11. avgusta, a NBA košarkaši mogu najviše 28 dana pre takmičenja da se priključe reprezentaciji.

„Ipak, i dalje sam optimista. I stajao sam u zaštitu Jokića, ne volim kad ga ljudi olako napadaju, ali ako sada ne ode na Olimpijske igre, onda ne znam. To treba što pre da se reši. Ostavljati to do polovine june, dolazi, ne dolazi, pre svega iz poštovanja prema drugim igračima i da se prebaci fokus treba njegov odgovor da se zna što pre“, naglasio je Berić, a šta je sve rekao čeka vas u videu na vrhu.

Jokić je poslednji put igrao za Srbiju 2022. na Evrobasketu kada je naš tim stigao do osmine finala i izgubio od Italije, pre toga na Mundobasketu 2019. u Kini gde je Srbija bila petoplasirana, a prošlog leta je preskočio Svetsko prvenstvo u Manili i osvajanje srebra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare