Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu rezultatom 94:69 u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige i izborili finale.

Zvezda je sa 2:0 u pobedama u seriji prošla u finale.

Mega je mnogo bočlje otvorila utakmicu. Domaći su imali 9:0 na samom startu. Zvezda se napadački mučila tokom prvog dela prve četvrtine. Tek u četvrtom minutu su gosti postigli prve poene.

Pročitajte još

Međutim, nakon toga je Zvezda saigrala mnogo bolje i pokazala zašto je ubedljiv favorit na ovoj utakmici. U drugoj četvrtini su crveno-beli uspeli da dođu do rezultatskog preokreta. I odbrana i napad bili su neuporedivo bolji nego u prvoj deonici. Zvezda bje drugu četvrtinu dobila rezultatom 28:11.

U trećoj četvrtini je ekip trenera Janisa Sferopulosa praktično rešila pitanje pobednika. Proradio je šut gostima i gotovo svi su bili u stanju da pogode. Ovaj period je Zvezda dobila sa 13 razlike.

U poslednjoj deonici je ostalo samo da se utakmica privede kraju. Zvezda je konstantno održavala prednost od preko 20 poena.

Briljirao je Rokas Giedraitis sa 20 poena koliko je ubacio za Zvezdu. On je bio i najefikasniji na celoj utakmici. Od njegovih saigrača, Fredi Gilespi se još posebno istakao sa 16 poena i šest skokova a dobar nastup je imao i Jago Dos Santos sa 13 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

Kod domaćih, najbolji je bio Bogoljub Marković sa 13 poena, sedam skokova i jednom asistencijom.

Zvezda će u finalu igrati protiv pobednika serije Partizana i Budućnosti. Rezultat je 1:1 a majstorica u Beogradu je u petak.

Dvorana: Hala sportova Ranko Žeravica; Sudije: Miloš Koljenšić, Igor Dragojević, Denis Hadžić

Mega: Milijašević 13, Jelavić 8, Marković 13, Kobzisti 3, Iljasoglu 5, Đurišić 12, Kovačević 2, Jović 7, Malovec 4, Mušicki 1; Trener: Marko Barać.

Crvena zvezda: Teodosić 4, Tompkins 7, Davidovac 6, Mitrović 10, Lazić 5, Ilić, Nedović 9, Giedraitis 20, Gilespi 16, Topić 4, Dos Santos 13; Trener: Janis Sferopulos.

Mega - Crvena zvezda - 63:87, (26:19, 11:28, 16:29, 16:18)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar