Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Američki košarkaš Majls Tarner kaže da je u NBA teže zaustaviti Nikolu Jokića nego Džoela Embida.

Jokić je u minuloj sezoni postao NBA šampion sa Denver Nagetsima, a u istoj sezoni je postao i MVP zapadne konferencije i MVP finala, ali je Džoel Embid proglašen najkorisnijim u regularnom delu sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Karijera se Jokiću mahom preklapala sa Tarnerovom jer su iste, 2015. godine došli u NBA, mada je Somborac biran na draftu godinu dana pre Amerikanca.

Majls je od početka karijere u Indijana Pejsersima, Jokić je sve vreme u Denveru i mnogo puta su međusobno vodili bitke u reketu. Tarner je zbog toga podelio svoje utiske čuvanja Jokića i čuvanja Embida, zvezde Filadelfije.

„To je vrlo subjektivno. Kao što sam rekao, moj um funkcioniše tako da sam u košarci više fan umetnosti. Kad Jokić izađe na parket on slika sam sebe na platnu svaki put. Uključuje i ostale saigrače. Ne mora da poentira. Naglasak je na igri. Izađe na parket i jednostavno te nervira. Počneš u jednom trenutku da ludiš i na saigrače: ‘Šta ti je to, kako je prošao bekdor pas?! Ostani u kontaktu, ostani u kontaktu’. A ako neko dođe i zakuca preko tebe kao Šek ili kao Embid, to onda utiče na tvoj mentalitet, ali znaš da uz sebe imaš tim“, objašnjava Trner u podkastu Gils Arena šou.

Upravo to je ono što Jokića čini opasnijim, sposobnost da utiče na atmosferu u celom protivničkom timu.

„Tim ti čuva leđa i onda kad se nađete na niskom postu, kažete, ok sad ćemo da ga udvojimo. Jokića ne možete da udvojite. Jer ako to probate biće kao ‘aha, ok’ i baciće loptu slobodnom igraču. Rekao bih da me zato Jokić više nervira jer se onda nerviram i na ostatak tima, a kod Embida imam šansu da se borim i da ga čuvam jedan na jedan. Možda uđeš u problem s faulovima, ali zaustaviš ga tu i tamo. Ali Jokić? I kad ode na liniju bacanja zapitaš se šta radimo ovde? Embida možeš da kontrolišeš malo više, Jokić ima stvari koje ne možeš da kontrolišeš. Kad hoće da poentirao, uradiće to“, rekao je Tarner.

BONUS VIDEO Denver razbio Majami i vratio brejk: Dominacija Jokića koja se ne pamti, brutalan tripl-dabl koji je srušio sve rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar