Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Majkl Meloun, trener Denvera, pričao je sa novinarima u Abu Dabiju pre dektakl u predsezoni, koji će prirediti Nagetsi i Boston Seltiksi.

Te dve ekipe odigraće dva mea egzibicionog karaktera, a Nagetsi se za sada odlično provode u Abu Dabiju, gde je i Nikola Jokić bio na treningu sa decom.

Denver je ovog leta pojačao Dario Šarić, iskusni hrvatski (krilni) centar, pa se tako balkanska grupa momaka u dresu Nagetsa proširila. Osim Jokića u Denveru su i trener Ognjen Stojaković i krilni košarkaš Vlatko Čančar, koji je imao problema sa povredom prošle sezone, ali sada je spreman da pokaže šta zna i može.

„Imamo baš veliku balkansku grupu. Njih trojica se odlično poznaju godinama. Dario nam se priključio pre nekoliko dana, dobro mu ide. Ekipa ga odlično poznaje, igrali smo protiv njega, takmičili se, znaju kakav je igrač i sada možemo da vidimo kakav je čovek. Poštujemo ga jako, verujem da se oseća dobro, dobro prihvata sve ono čime ga ’bombardujemo’ kada su informacije u pitanju, siguran sam da će se dobro snaći do kraja“, rekao je Meloun.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić se nije promenio ni posle osvajanja bronze na Olimpijskim igrama sa Srbijom.

“Da li se promenio? Ne i to je jedna od najfascinantnijih stvari kod njega. Trener sam mu već deset godina, prošli smo toliko toga zajedno… Tri puta bio je MVP, osvojio je srebro, pa bronzu sa reprezentacijom, bio MVP finala, šampion, dobijao je ugovore… I posle svega toga on je ostao isti. Nikad se nije promenio, to je ono što posebno cenim kod njega, jer tako nečim ne može da se pohvali svako. Posle slave kojom je zasut i uspesima koje je postigao, on je u srcu ostao isti Nikola Jokić koga znam od prvog dana. To je ono što posebno volim u vezi sa njim“.

Nastavio je priču o Jokiću, koji je najbolji košarkaš današnjice.

“Osećam se srećno i ponosno. Prvo jer sam uspeo da ostanem u Denveru deset godina, što je danas retko u našem poslu, pa sama činjenica da sam i dalje ovde dovoljno govori o tome sa kakvim igračima i trenerima radim i kakve me osobe okružuju. Između ostalih i Nikola koji je nesebičan, skroman, iskren. Ne želi pažnju, nego samo da pobeđuje. To moj posao značajno olakšava, jer svakodnevno postavlja ton našem radu. Svi ga volimo i zahvalni smo mu što nosi opremu Denver Nagetsa“.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim je letos pojačao i Rasel Vestbruk, nakon što je Kentavijus Koldvel-Poup otišao u Orlando.

“Pre svega, imamo jezgro koje je skupa već nekoliko godina. Rasel i Dario su već ’veterani’, odlično su se uklopili, momci su ih prihvatili raširenih ruku i srca. Rasel je veliki takmičar i lider, unosi poseban intenzitet koji će pomoći našoj ekipi. Dario već ima ogromno iskustvo, visok košarkaški IQ, sjajno pozicioniranje. Verujem da će obojica sjajno da se uklope u sastav, pogotovo kako vreme bude prolazilo“.

Dueli Denvera i Bostona zakazani su za 4. i 6. oktobar u ‘Etihad areni’ na Jas ostrvu u Abu Dabiju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar