Foto:EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Legendarni bivši NBA košarkaš, Majkl Džordan, kupio je automobil koji nema niko drugi na svetu i koji košta preko tri miliona evra.

Majkl Džordan ima imovinu u vrednosti od preko tri i po milijarde evra, kako se procenjuje, pa je jasno da može da priušti koji god želi automobil.

Legendarni bivši košrkaš poznat je kao veliki ljubitelj brzih i luksuznih automobila. Ovoga puta, u njegovoj kolekciji našao se automobil Pininfarina Batista Targamerika, kako prenosi „Gazeta delo Sport“.

Pročitajte još

Ovo je jedinstven model ovog automobila u svetu. Ima ukupno 1.903 konjske snage

Brzinu od 100 kilometara na čas dostiže za manje od dve sekunde, a najveća moguća brzina mu je 350 kilometara na čas.

Kada je ovog leta automobil predstavljen, govorilo se da ga je kupio „misteriozni i renomirani kolekcionar”. S obzirom da je Džordan i strastveni ljubitelj kubanskih cigara, novi limeni ljubimac ima i specijalno dizajniran aluminijumski držač za cigare, na čemu je, verujemo, insistirao.

Majk Džordan za mnoge je najveći košarkaš svih vremena. Proslavio se igrajući za Čikago Bulse, a nosio je i dres Vašington Vizardsa. Šest puta je bio šampion NBA lige, isto toliko puta MVP finala ove lige, 14 puta je bio deo Ol-star utakmica, a tri puta MVP tih mečeva. Ukupno 10 puta je bio deo najboljeg NBA tima u sezoni, devet puta u najboljoj defanzivnoj petorci, a jednom najbolji defanzivac. Deset puta je bio najbolji strelac NBA, a ima i nagradu „Ruki godine“.

Njegova karijera trajala je od 1984. do 2003. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare