EPA-EFE/Zsolt Czegled

Košarkaši Slovenije pobedili su Brazil rezultatom 86:80 u pripremnom meču pred kvalifikacije za Olimpijske igre.

Brazil je bolje otvorio utakmicu, vodio je sa 18:12 nakon prve deonice, ali su se Slovenci razigrali u napadu i drugi period dobili sa 29:19.

Imala je Sloveniju dvocifrenu prednost i nekoliko puta u trećoj deonici, ali je Brazil na kraju iste imao samo poen zaostatka.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, Slovenija je odbila nalet rivala, kome nije dala da pređe u vođstvo, a sa nekoliko malih serija uspela je ponovo da se odlepi i mirno privede meč kraju.

Iako je pre 10 dana završio NBA finale, Luka Dončić je bio u sastavu reprezentacije za meč sa Brazilom. Ne samo da je bio tu, nego je i ubacio 32 poena uz sedam skokova i asistencija. Aleksej Nikolić je pomogao sa 14 poena, dok je Džoš Nibo, novi naturalizovani košarkaš u reprezentaciji Slovenije, imao 10 poena i četiri skoka.

Kod Brazila je dominirao Bruno Kaboklo sa 19 poena i sedam skokova, dok su Felisio, Meindl i Santos imali po 10 poena i pet skokova.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvoj fazi kvalifikacija za Olimpijske igre, Slovenija je u grupi sa Hrvatskom i Novim Zelandom, dok su u drugoj grupi Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Samo pobednik tog turnira će otići na Olimpijske igre, a Luka je još jednom pokazao koliko voli da bude sa reprezentacijom Slovenije.

Što se Brazila tiče, on će igrati turnir u Rigi, gde će mu rivali u grupi biti Crna Gora i Kamerun, a kasnije možda i Gruzija, Filipini i/ili Letonija.

U ostalim pripremnim mečevima, Finaska je pobedila Letoniju (90:84), Poljska je „tukla“ Novi Zeland (88:59), a Španija je trijumfovala nad Dominikanskom Republikom sa 84:74.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar