Foto: AP Photo/Julio Cortez

Košarkaši Minesote pobedili su ekipu Dalasa u četvrtom meču finala Zapada sa 105:100 na gostujućem terenu i tako su spasili sezonu bar na nekoliko dana, pošto se serije u NBA plej-ofu igraju na četiri pobeđene utakmice.

Dalas sada ima vođstvo od 3-1 u seriji, ali je Minesota zadala poslednji udarac i imaće prilike da za dva dana smanji na 3-2 kod kuće.

Sve se rešilo posle nestvarne drame u poslednjim minutima, pošto je Dalas poslednju prednost imao na pet minuta do kraja meča (90:89).

PROČITAJTE JOŠ

Tada je poene Irvinga ispratio sa tri trojke Karl Entoni Tauns i tako doneo velikih +6 Minesoti.

Njegovu seriju je prekinuo centar Dalasa, Danijel Geford, ali poenima Entonija Edvardsa „vukovi“ idu na +8 (107 sekundi pre kraja meča).

Pokušao je Luka Dončić trojkom, 14 sekundi pre kraja, da unese totalnu dramu, ali dvojka Neza Rida stavlja tačku na ovaj susret.

Slovenac je bio najbolji u redovima Dalasa sa 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija za 40 minuta, šutirao je 7/21 iz igre, 4/11 za tri poena.

U Minesoti su se istakli Entoni Edvards sa 29 poena, 10 skokova i devet asistencija, a Tauns ga je pratio sa 25 poena i pet skokova.

Cup tree provided by Sofascore

BONUS VIDEO Mića Berić: Da li će Jokić igrati za Srbiju? Neka reši što pre, iz poštovanja prema igračima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar