Foto: AP Photo/Hiro Komae

Selektor Slovenije Aleksander Sekulić saopštio je šiti spisak igrača na koje računa pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Na spisku od 16 igrača nalaže se: Luka Dončić, Jaka Blažič, Miha Cerkvenik, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, Tibor Mirtič, Edo Murić, Bine Preprelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Luka Ščuka, Jan Špan i Majk Tobi.

Jasno je da je Dončićev nastup za reprezentaciju i dalje neizvestan, jer će Luka sa Dalasom igrati u finalu NBA lige, koje će u najboljem slučaju biti gotovo 15. juna, a ukoliko ode u sedam utakmica, tek 24. juna.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, dobro je poznato koliko Dončić voli da se takmiči i nastupa za reprezentaciju, pa njegova želja ni sada nije upitna, kao kod nekih drugih svetskih zvezda.

Olimpijske kvalifikacije su na programu od 2. do 7. jula, a Slovenija će igrati u Pireju, gde će joj rivali u grupi A biti Novi Zeland i Hrvatska, dok su u grupi B Egipat, Dominikanska Republika i domaćin Grčka. Po dva najbolja tima iz grupa će se ukrstiti u polufinalima, a pobednik finala će izboriti mesto na zavšnom turniru u Parizu.

Prethodnih nedalja i meseci spekulisalo se da bi za Sloveniju mogao da zaigra Džoš Nibo, centar Makabija, ili čak Danijel Gaford iz Dalas Maveriksa, ali se Sekulić odlučio na proverenu opciju zbog komplikovane birokratije za naturalizovanje košarkaša. Tako je Majk Tobi jedini naturalizovani igrač u reprezentaciji Slovenije, a prethodnih godina imao je odličnu saradnju sa Dončićem na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Još uvek nije isključeno da se Nibo i/ili Gaford priključe reprezentaciji Slovenije, ali verovatno ne ove godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare