Foto: AP Photo/Ashley Landis

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun umoran je od priča o tome kako mediji u Americi ne cene njegov tim dovoljno.

Do te mere, da je počeo da se šali na pitanja o tome kako su Los Anđeles Lejkersi izgubili finale Zapada NBA lige, umesto da priča bude način na koji su Denver Nagetsi dobili to finale.

PROČITAJTE JOŠ:

Pažnju je zaokupirala priča o potencijalnom penzionisanju, Lebrona Džejmsa, dok su Lejkersi iz regularnog dela sezone jedva uspeli da uđu u doigravanje i svejedno stigli do finala, a Denver je bio prvi na Zapadu skoro čitave sezone.

Za to je ponajviše „kriv“ Nikola Jokić koji je tokom regularnog dela sezone tek pri kraju ostao „kratak“ za tripl-dabl u proseku, dok u 15 utakmica plej-ofa ima 29,9 poena, 13,3 skoka i 10,3 asistencije. Kriv je i za to što su Nagetsi u četiri utakmice bez poraza „počistili“ Lejkerse u finalu zapadne konferencije.

„Ako neko još uvek priča o Lejkersima tokom NBA finala, to je njihov problem. Oni su otišli na pecanje, mi još uvek igramo i narativ bi trebalo da bude na bilo koja dva tima koja su i dalje ‘živa’. Jer, da biste došli u tu tačku… Ovo je istorijska tačka za nas, prvi put je u istoriji franšize da je Denver Nagets stigao do NBA finala i nismo zadovoljni time. Ali, samo se nadam da će narativ biti na dva tima koja predstavljaju svoje konferencije i da ćemo pozdraviti i ceniti veličinu svakog od tih igrača na terenu. Hajde da cenimo putovanje koje je svaki od njih imao da bi došao u ovu tačku. Imamo momke koji će biti tamo prvi put, imamo i one kao što je Kentavijus Koldvel-Poup koji su već osvajali titulu. Tako da, to bi trebalo da bude narativ, daj da sklonimo negativnosti s puta, ovo je veliko dostignuće i slavite igrače zbog toga“, objasnio je Meloun na konferenciji pred finale.

U toj fazi takmičenja i borbi za trofej Lerija O’Brajana Denver čeka boljeg iz okršaja Majami Hita i Boston Seltiksa.

Finale Istoka je postalo uzbudljivije u prethodnih nekoliko dana jer je najpre Majami dobio tri utakmice zaredom, pa Boston dve i šesti meč se igra u noći između subote i nedelje. Veliko finale počinje prvog juna.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar