Foto: Profimedia

Košarkašice Nigerije piriredile su veliku sportksu senzaciju i pobedile Australiju rezultatom 75:62 na Olimpijskim igrama u Parizu.

Foto: Nova.rs

Ogroman autsajder je bila Nigerija pre početka ovog meča, ato potvrđuju i kvote na kladionicama koje su pre meča bile 29 na pobedu Nigerije, dok je na pobedu Australijanki kvota iznosila najmanjih mogućih 1,01.

Ključnu razliku su igračice Nigerije napravile u drugoj četvrtini koju su toliko dobro igrale da su imale 23 poena, a sve na krilima nezaustavljive Ezine Kalu.

PROČITAJTE JOŠ

Australijanke su se mnogo mučile, Stef Talbot je promašila svaki šut, a ni ostale igračice se nisu proslavile i imale su tek 11 poena u deonici i na poluvremenu je bilo 41:29 u korist Nigerije.

“Soccerbet iz Pariza”

Uspevala je favorizovana selekcija sa trenerom iz ženske NBA ligra na klupi da se približi i na dva poena zaostatka, ali nije uspela da napravi preokret.

Najefikasnija je bila Kalu sa 19 poena, 14 je imala Amukamara, a 13 Okonkvo. Alana Smit je sa 15 poena bila najefikasnija u Australiji, 13 je ubacila Vitkomb, a 11 Melburn.

Austrlaijanske su uz Francuksinje bile drugi favcorit trunria dok je Nigerija uz Portoriko došla kao najveći austsajder.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar