Može i ne mora Nikola Jokić i da dobije zvanje MVP-ja, ali svestan je da ne može da pobedi sve sam.

Za pobede mu je potrebna pomoć, a Kentavijus Koldvel-Poup kao jedan od ključnih igrača više nije isti kao na početku sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Denver Nagetsi su u poslednje vreme u prilično promenljivoj formi i teško je reći u čemu je konkretno problem pa imaju red čudnih poraza, pa red pobeda.

Ekipa koja je na zapadu NBA lige delovala prilično dominantno ispustila je veliku prednost i dovela u pitanje prvo mesto na tabeli, uprkos svim problemima sa kojima se suočavao i Memfis.

Jokić je imao čak i tripl-dabl u proseku, što nije uspeo da zadrži do kraja sezone, a jedan od razloga leži u rukama bitnog šrafa u rotaciji Denvera, Koldvel-Poupa.

Harison Vind, novinar koji prati Denver Nagetse ispratio je kako su opadali procenti Koldvel-Poupa u šutu za tri poena po mesecima.

KCP je počeo sezonu sa 53,3 posto za tri, u novembru je taj procenat pao na 47,5, da bi sve kulminiralo sa 25 posto šuta za tri u martu.

To je uticalo i na Jokićev broj asistencija, ali je možda i veći problem što glavna podrška Jokiću uz Majkla Porter Džuniora i Džamala Mareja nije na svom nivou ni u odbrani.

Zbog toga svakako imaju o čemu da razmišljaju u Denveru pred plej-of, gde još uvek ne znaju ko može da im dođe kao protivnik kroz plej-in turnir.

BONUS VIDEO: Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar