Katastrofa.

Iako je Srbija propustila svoje prilike da dođe do pobede nad Nemačkom (još dugo će se pričati o promašaju Marka Gudurića za tri, onog propuštenog zicera pod faulom, te „prodate“ lopte u poslednjem napadu), veliko je pitanje da li bi meč bio ovako završen da sudije nisu napravile neke zaista neverovatne greške.

PROČITAJTE JOŠ...

Nemačka je pri rezultatu 55:53 imala napad, Denis Šreder se „podigao“ na šut za tri poena kada je došlo do kontakta sa Aleksom Avramovićem.

Dosuđen je faul košarkašu Partizana, iako je Nemac bio taj koji je inicirao kontakt pružanjem noge u skoku. Da stvar bude gora, sudije su pregledale snimak nakon kog su „zaključile“ da ostaje odluka o tri slobodna bacanja za Šrudera.

Tri napada kasnije, u trenutku kada je Nikola Jović „probio“ i maestralno uposlio Nikolu Milutinova pod košem rivala, reprezentativac Srbije je dobio ozbiljan udarac u ruku dok se dizao ka košu, a sudijska trojka je ostala nema.

Iako je Srbija imala – i propustila – svoje šanse za pobedu, veliko je pitanje da li bi Nemačka uopšte napravila rezultatski plus jer je, umesto namernog faula za „pancere“ – dva slobodna bacanja za Srbiju i napad – i dva slobodna bacanja za Milutinova (potencijalno sedam poena za „orlove“) Nemačka bila ta koja se rezultatski odlepila.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare