Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Sve pršti od zvučnih imena.

Selekcije polako objavljuju spiskove za predstojeći Mundobasket koji se igra od 25. avgusta u Japanu, Filipinima i Indoneziji. Iako još nisu svi sastavi poznati, među kojima i onaj Srbije, dobili smo jedan od najzvučnijih timova do sada.

U putanju je selekcija Kanade koja u svojim redovima ima nekoiko velikih NBA zvezda i biće jedan od glavnih kandidata za titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Predvodi je saigrač i najbolji prijatelj Nikole Jokića iz Denvera Džamal Marej koji je uz srpskog reprezentativca bio ključ za osvajanje titule.

Sada bi i Nikola Jokić morao da zaigra za Srbiju i tako bude rival svom velikom prijatelju iz Denvera.

Nedavno je Kanada zaposlila i novog selektora, dirigentsku palicu ove reprezentacije je preuzeo Đordi Fernandez, asistent Majka Brauna iz Sakramento Kingsa, a očigledno je je „povukao veze“ u NBA ligi i da je pozvao najbolje od najboljih.

Pored Džamala Mareja je na spisku je Šaj Gildžes Aleksander koji je bio četvrti strelac NBA lige.

Od ostalih igrača tu su još i Ar Džej Beret, Kajl Aleksander, Nikel Aleksander Voker, Tre Bel-Hejns, Ošea Briset, Dilon Bruks, Lugenc Dort, Zek Edej, Melvin Edžim, Kori Džozef, Keli Olinik, Kevin Pengos, Dvajt Pauel, Kasijus Robertson, Fil Skrab i Tomas Skrab.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare