Foto: Profimedia

Majka Nori, nekadašnji trener tima Denver Nagetsa u Letnjoj ligi ispričao je anegdotu u vezi sa Nikolom Jokićem, igračem ekipe iz Kolorada.

Jokić je u Denver stigao 2015. godine u vreme kada su Nagetsi imali neke druge planove i igračke talente.

PROČITAJTE JOŠ:

Verovali su da će sedmi pik u liku Emanuela Mudieja biti pogodak, verovali su da će Jusuf Nurkić biti sila u reketu i onda su krajem 2015. svi ti planovi pali u vodu kada je Jokić dobio mesto startera, a Nurkić kasnije bio trejdovan iz Denvera.

Jokićev prvi kontakt sa američkom košarkom bio je te godine u Letnjoj ligi kada je Nori, današnji pomoćni trener u Minesota Timbervulvsima, vodio Jokića, Nurkića, Gerija Herisa, Mudieja i ostale.

„Pa da ti kažem, on se stalno šali sa mnom, i dan danas mi šalje GIF-ove Foresta Gampa kako trči kroz šumu, jer kaže da je samo to radio u Letnjoj ligi, pošto smo imali Emanuela Mudieja, Gerija Herisa i Jusufa Nurkića, na kojima je bio fokus“, rekao je Nori za Sirius XM NBA radio.

Nori će se od vikenda naći uz teren baš protiv Denver Nagetsa u polufinalu Zapada plej-ofa i možda će i tada iskoristiti priliku da prigovori Jokiću što mu ne ukazuje dovoljno poštovanja.

„Nisam čak ni znao Nikolino ime, to pokazuje koliko sam dobar trener bio, a i sada se šalimo na tu temu, zeza me kao: ‘Hoćeš da nacrtaš neke akcije za mene, baš kao što si to radio u Letnjoj ligi’. Na to mu kažem da je to bila motivaciona taktika kako bi postao igrač kakav je danas… Bilo bi lepo da mi bar kaže ‘hvala’. Ali on, evo, ima dve, sprema se da osvoji treću MVP titulu, a još uvek nije spomenuo moje ime ni u jednom govoru zahvalnosti, i stalno mu to zameram“, u šali je objasnio Nori.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar