Foto: AP Photo/David Zalubowski

Čudesni Jokić ponovo potezima oduševio svet.

Srpski centar Nikola Jokić ponovo je briljiao u novoj pobedi Denver Nagetsa, ovoga puta protiv Portlanda rezulatom 122:113. Jokić je ponovo pokazao zašto je trenutno najbolji igrč na svetu i novim tripl-dablom je srušo snove Portlnada da moe do iznenađenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je meč zavrđio sa 36 poena, 12 skokova i 10 asistencija uz samo jedan promašaj iz igre 13/14. Bilo je tu sjajnih poteza srpskog asa, a moćda je i najbolji bio u trećoj četvrtini kada je odigrao maestralnu odbranu, a zatim istrčao kontru i postigao poene za trans u dvorani i čvrsto stisnute pesnice.

Jokiću je ovo bio 89. tripl-dabl u karijeri, a 13. ove sezone, a imao je sjajnu podršku u vidu Majkla Portera Juniora. pošto je on sa 23 poena bio drugi najefikasniji u redovima Nagetsa, uz takođe sjajan šut iz igre.

Denver je prvu četvrtinu dobio sa 34:31, da bi na poluvreme Nagetsi otišli sa prednošću od 73:67. Dobili su i treću deonicu, tako da su u poslednjih 12 minuta ušli sa dvocifrenom prednošću.

Imali su u jednom momentu i 20 poena viška (119:99), ali je Portland na kraju ublažio poraz.

Lilard je odigrao fantastičan meč za Portland, a završio ga je sa 44 poena i osam asistencija. Pored njega dosta skromne partije odigrao je ostatak ekipe Portlanda, a jedini vredan pomena jeste Džerami Grent koji je utakmicu završio sa 18 poena.

Denver je ovom pobedom upisao sedmu u nizu, a sada na skoru 31-13 i i nalazi se na prvom mestu Zapadne konferencije.


NBA rezultati

Milvoki – Toronto 130:122

San Antonio – Bruklin 106:98

Denver – Portland 122:113

LA Klipers – Filadelfija 110:120

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar