Nikola Jokić i Rudi Gober
Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr)

Košarkaši Minesota Timbervuvlsa savladali su Denver Nagetse u sedmoj utakmici druge runde NBA plej-ofa sa 98:90 i tako eliminisali Nikolu Jokića i saigrače iz Kolorada, a ova utakmica ostaće zabeležena u istoriji po jednom neobičnom rekordu.

Naime, meč dva tima u direktnom prenosu pratilo je 8,41 miliona navijača preko TNT sports kanala i propratnih platformi, što je postalo najgledanija plej-of utakmica prve i druge runde u istoriji NBA šampionata.

PROČITAJTE JOŠ...

Meč Denvera i Minesote tako je nadmašio utakmicu Orlando Medžika i Boston Seltiksa iz 2009. godine, kada je, prema zvaničnim statistikama, ovaj meč pratilo 8,38 miliona.

Kako je veliko pitanje da li će i posle sezone 2024/2025 TNT nastaviti da prenosi utakmice NBA lige (pogotovo nakon što su se obrukali pred Nikolom Jokićem), sve je izvesnije da će taj rekord ostati na snazi.

Doduše, ovo bi moglo da bude promenjeno ukoliko bi se dogodilo da, hipotetički, Golden Stejt Voriorsi i Los Anđeles Lejkersi odmere snage u prvoj ili drugoj rundi plej-ofa naredne sezone, pošto bi direktan okršaj Lebrona Džejmsa i Stefa Karija verovatno oborio sve rekorde gledanosti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar