Foto: AP Photo/David Zalubowski

Košarkaš Denver Nagetsa Kentavijus Koldvel-Poup odbio je da produži postojeći ugovor sa ekipom iz Kolorada.

KCP je dvostruki šampion NBA lige koji nije prihvatio opciju da nastavi saradnju sa Nagetsima za 15,4 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

U protekle dve sezone je bio jedan od ključnih faktora u građenju šampionskog tima Denvera i posle Brusa Brauna koji je otišao leta 2023, Koldvel-Poup sada koristi šansu da unovči svoj doprinos.

Nagetsi po svoj prilici neće moći da pariraju ugovorima koje bi mogli da ponude neki drugi klubovi zbog granica u seleri kepu.

Ta granica je zbog masivnih ugovora vodećih igrača Nagetsa, Nikole Jokića, Džamala Mareja, Majkl Porter Džuniora i Arona Gordona, poprilično podignuta visoko i prostor za manevrisanje je sužen.

Adijan Vojnarovski, NBA insajder navodi da za Koldvel-Poupa već postoje naznake da će privući interesovanje više klubova.

Istovremeno, Nagetsi su odlučili da trejduju Redžija Džeksona, veteranskog plejmejkera u Šarlot Hornetse kod Vase Micića, uz tri nezaštićena pika druge runde drafta.

Suštinski su se oslobodili njegovog ugovora od 5,25 miliona dolara, za koliko je Džekson prethodno prihvatio da sa njima nastavi saradnju.

Tim Nikole Jokića će shodno tome u dolazećoj sezoni morati da izvrši određene korekcije kako bi ostao u razumnim granicama sa platama igrača da ne bi plaćao velike penale na ime poreza.

BONUS VIDEO: Jokić traži parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar