Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović; Foto: Tanjug/AP Photo/Jessie Alcheh)

Košarkaš Atlanta Hoksa Trej Jang izdvojio je petoricu najboljih šutera u današnjoj NBA ligi i među njima se našao Bogdan Bogdanović.

Bogdan je Jangov saigrač iz Atlante već skoro četiri godine i Trej ga je smestio u elitno društvo igrača među kojima se našao i najbolji šuter svih vremena u NBA ligi, Stef Kari.

PROČITAJTE JOŠ:

Jangov izbor su pored kapitena reprezentacije Srbije i Karija bili Dejmijan Lilard, Klej Tompson, a Trej je tu svrstao i samog sebe.

Bogdan je prošle sezone u NBA sezoni prosečno ubacivao 37,4 posto trojki, dok mu je prosek u karijeri nešto bolji od toga, 38,4 posto.

Jang je imao prošle sezone prosek 37,3 posto, a kroz karijeru 35,5. Kari je i prošle sezone bio najbolji sa 40,8 procenata u šutu za tri, dok je Klej Tompson imao 38,7 posto, a Lilard 35,4.

Igrač Atlante je gađao odokativno i po ličnom izboru, mada su neki od momaka poput Grejsona Alena na 5,9 pokušanih trojki imali postotak veći od 46 posto.

Bilo je i više onih koji su bili uspešniji i od Karija sa preko 40, 41 odsto, poput Pola Džordža, Si Džej Mekoluma i drugih. Jang je svoje mišljenje izneo u podkastu „Million Dollaz Worth of Game“.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar