Džoel Embid
Džoel Embid; Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum)

Džoel Embid je pokazao da je veći general na rečima, nego na delima.

Propustio je bitku protiv Denvera, gde nije igrao od 2019. godine, a onda se volšebno oporavio samo dva dana kasnije i bio najbolji u pobedi nad Dalasom sa 116:108.

PROČITAJTE JOŠ

Niko nije mogao ni da primeti da je igrač koji u prethodnoj noći postigao 25 poena (8/17 iz igre), devet skokova i upisao tri asistencije uopšte imao neku povredu.

Embid je imao ključnu blokadu na susretu kada je zaustavio Luku Dončića, koji je susret završio sa 24 poena, 10 skokova i osam asistencija i tako odveo FIladelfiju do 50. pobede u najmanjem broju mečeva još od 2001. godine kada su igrali veliko finale NBA lige.

Ipak, najviše se govorilo o tom odsustvu Embida koji se čudesno oporavio nakon što je prošao megdan sa Jokićem.

„Da li mislim da su moje šanse za MVP-a smanjene posle toga što sam propustio meč? Briga me. Kao što sam rekao, bitan je plej-of. Ako će jedna utakmica nekome da smanji šanse… Svi imamo loše utakmice, igrači propuštaju velike mečeve, to nije prvi put. I ne radi se tu o duelu Nikole i mene, on je sjajan, fantastičan igrač, kao što sam uvek i govorio. Jokić je dvostruki uzastopni MVP, jedan od najboljih igrača u ligi i ja sam njegov veliki fan. Bilo mi je teško što nisam igrao protiv njega“, poručio je Embid.

Zatim je nastavio i istakao da ga zanima samo titiula.

„Postoji i veći cilj na našem vidiku. To je da se uverimo da budemo zdravi za plej-of. Nemam ja više ništa da dokazujem… U tom prethodnom našem dulu smo pobedili i ja sam imao šta sam imao. A pričati da sam ja uplašem posle tog meča je glupo.“

Od 2019. godine nije igrao u Denveru, ali on tvrdi da razmišlja samo o timskom uspehu.

„Kao što sam rekao, briga me da li ću dobiti ili neću MVP nagradu. Fokusiran sam da osvojim titulu i šta god se desilo – desiće se. Ako osvojim MVP priznanje, sjajno, ako ne osvojim ništa – briga me.“


NBA rezultati, 30. mart

Indijana – Milvoki 136:149

Bruklin – Hjuston 123:114
Niksi – Majami 101:92
Filadelfija – Dalas 116:108
Čikago – Lejkers 110:121
Memfis – Klipers 132:141
Oklahoma – Detroit 107:106

San Antonio – Juta 117:128
Finiks – Minesota 107:100
Portland – Sakramento 80:120

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar