Foto: Printscreen Twitter / Ivo Simovic

Srpski košarkaški trener Ivo Simović dolazi u Toronto Reptorse, pa će publika u našoj zemlji imati tri omiljena tima sa Istoka NBA lige.

Uz Atlanta Hokse za koje igra Bogdan Bogdanović i Majami Hit za koji nastupa Nikola Jović, sada se pojavljuje srpska kolonija i u Torontu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kormilo šampiona NBA iz 2019. godine preuzeo je Darko Rajaković, a za njim je u Reptorse stigao i Simović. Ivo je tu stigao kao pomoćnik koji je doskora radio na UCLA, odnosno univerzitetu Kalifornija.

Simović i Rajaković se dobro poznaju pošto su sarađivali u Srbiji i Španiji, a pošto je Darko ovog puta došao kao prvi trener, mogao je da pozove starog znanca.

Rajakovićevom stručnom štabu su već navodno priključeni i Pet Delani i Džama Mahlalela, dok je ESPN-ov koledž insajder Pit Tamel javio da stiže i Simović.

On ima dvadesetak godina iskustva u trenerskom zanatu, ima 44 godine i radio je u Crvenoj zvezdi i Espasio Torelodonesu. Kako piše Sporting News, Simović je bio i skaut za San Antonio Sparse, ali i pomoćnik u Letnjoj ligi 2013. i 2014.

U Americi je radio i na nekoliko univerziteta, Hartfordu, UNC Šarlotu, Lojoli iz Merilenda i na UCLA.

Uz Rajakovića, i Dejan Milojević je prethodnih godina imao zapaženu ulogu u stručnom štabu neke od NBA ekipa, dok je Igor Kokoškov bio prvi neamerički trener koji je seo na klupu jednog kluba kao glavni trener.

BONUS VIDEO: Majk Meloun, Nikola Jokić i Džamal Marej – izjave nakon treće utakmice finala NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar