Duško Ivanović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ivanovi veruje u svoj tim.

Košarkaši Crvene zvezde su uspeli da savladaju Partizan rezultatom 68:56 u četvrtoj utakmici finala plej-ofa i tako izbore majstoricu. Zadovoljan je posle meča bio Duško Ivanović.

„Prvi eto, dođosmo do kraja, poslednja utakmica, posle toliko čekanja, mislim da ova finalna serija opravdava očekivanja, dve su jake ekipe, teško je igrati i nama i Partizanu. Oni su iskoristili prve dve utakmice, mi druge dve, igraće se peta“.

PROČITAJTE JOŠ

O ovom meču kaže da je bio jako tvrd.

„Bila je čvrsta utakmica, posle toliko malo vremena da se spremi ovaj četvrti meč, oseća se nedostatak svežine i preciznost je lošija, ali je odbrana bila jako dobra. Domaći teren, do sada smo iskoristili i jedni i drugi, sada u petoj moramo da verujemo da ćemo da dobijemo. Biće drama, ali u šta ova ekipa veruje, to je u svoj potencijal“.

Istakao je da sam odlučuje koliko će ko igrati, a pohvalio je Stefana Lazarevića na košu.

„Sigurno da je taj koš Stefana bio važan. Svi ovi momci su izvanredno trenirali. Svako je spreman da igra, a na meni je da odlučim koliko“.

Upitan da prokomentariše to što se Zvezda sada vratila iz 2:0 i što je sa Himkijem to uspeo da uradi pre šest-sedam godina, Ivanović je imao kratak odgovor.

„Sve ste u pravu, ali to ništa ne igra. Meni je ovo prva godina. Sve pre mene ništa ne znači, hoćemo da se skoncentrišemo na tu utakmicu, da se igrači dovoljno oporave, da vidimo male promene u igri. Na kraju će to ostati na tome, rešiće i to indvidualni kvalitet“.

Atmosfera će u petom meču biti drugačija.

„Znate šta, velike ekipe, publika može da motiviše. A ja se nadam da smo mi prava ekipa“.

Ni na ovom meču nije prošlo bez skandiranja obe strane.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

„Mi apelujemo pre svake utakmice da publika ne vređa. Mislim da su navijači napravili ogroman korak, jer su pokazali čoveka koji je bacio upaljač i sami ga izbacili. To je prvi korak da se edukuje publika“.

Na kraju je od jedne novinarke dobio pitanje kako komentariše činjenicu da je napravio mali broj faulova i da su igrači Partizana imali devet bacanja.

„Neću odgovoriti na to pitanje, previše mi je čudno“.

BONUS VIDEO  Slavlje košarkaša Zvezde, svi utrčali na parket u Pioniru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar