Foto: FIBA

Košarkaši Hrvatske plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pošto su sa 80:77 bili bolji od Dominikanske Republike u Atini.

Od početka do kraja utakmica je bila neizvesna, Hrvati su na poluvremenu imali prednost od pet poena, ali je Dominikana to obrisala u trećoj četvrtini.

U poslednjem periodu ekipe su se smenjivale u vođstvu, Džejlin Smit, (bivši) košarkaš Partizana pogodio je trojku za 68:67, ali je utakmica rešena nešto kasnije, kada su „kockasti“ napravili seriju od 8:0. U tom periodu poene su postizali Smit, Zubac, Šarić i Mateo Drežnjak.

PROČITAJTE JOŠ:

Dominikanci su uspeli da se vrate, imali su i šut za produžetak, ali je Duarte promašio. Pre toga je Mario Hezonja bio oba puta siguran sa linije penala.

Najbolji u sastavu Hrvatske bio je Ivica Zubac sa 25 poena i devet skokova. Najveću pomoć imao je u Smitu i Dariju Šariću, koji su ubacili po 14 poena, dok je Mario Hezonja dodao 12.

U protivničkom timu najbolji je bio Kris Duarte sa 17 poena, Andreas Feliz je imao 13, kao i Montero, dok je Vargas ubacio 11, a Nunjez 10.

Hrvatska će u finalu kvalifikacionog turnira za OI odmeriti snage sa Grčkom, koja je ranije tokom dana deklasirala Sloveniju sa 96:68.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare