Košarkaš Portorika Džon Holand bio je jedan od junaka pobede svog tima protiv Dominikanske Republike.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba

Portorikanci su slavili sa 102:97 i imaju dobru poziciju pred nastavak takmičenja na Mundobasketu, pred koji su igrali užasno loše.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samo smo išli korak po korak i zajedno rasli kao tim za kratko vreme. Mi nismo tim poput Srbije koja je zajedno godinama, ili neki drugi timovi. Ali, uigravamo se u pravom trenutku i samo moramo da nastavimo“, rekao je Holand, strelac šest poena, posle meča sa Dominikancima.

Ne dotiče ga što je doskorašnji košarkaš Zvezde upravo svojom trojkom prelomio meč jer je u četvrtoj deonici doneo svom timu tri poena prednosti.

„Čoveče, tako je kako je… Više ne mogu da razmišljam o tome, nije moj problem. Mi moramo da uradimo šta moramo da uradimo i da završimo posao“, kaže Holand uz osmeh.

Portorikancima sledi meč sa Italijom, koja je u petak pobedila Srbiju sa 78:76, pa se „orlovi“ više ne pitaju ništa za prvo mesto. Ako bi Portoriko pobedio Italiju, a Srbija Dominikanu, onda bi tim Svetislava Pešića imao šansu za lidersko mesto pred četvrtfinale.

„Igrali smo protiv njih (Italije) na pripremama i odličan su tim, oduvali su nas (98:65), ali drugačije su okolnosti i drugačija je atmosfera i mislim da smo sad bolji tim. Mnogo smo porasli na ovom turniru. Ne mogu sad da mislim o tome u nedelju, idemo stepenik po stepenik. Sad ćemo da se fokusiramo, imamo da spremimo plan igre i očekujem tešku utakmicu, bitku. O tome se ovde radi“, priča Holand.

Podseća i da je selekcija Portorika tokom priprema igrala očajno, te da je od Srbije, pre poraza u prvoj fazi prvenstva, izgubila i u prijateljskom meču u Areni sa 110:75.

„Zadovoljstvo je što je poenta u putovanju, a ne u destinaciji i kao tim mi na pripremama nismo ništa pobedili, a sada od prve do poslednje utakmice, bilo je sjajno putovanje. Videli ste momke koji su prošli, svi smo kao tim i to je lepo videti. Nije to samo na utakmicama, nego treninzi, timske večere, sve“, naveo je Holand i obećao da će se potruditi da i protiv Italije upiše neki bitan koš.

„Bio je ovde dobar početak za Srbiju, a mi smo krvarili na pripremama. Igranje utakmice protiv Srbije je bio veliki izazov za nas. Iako nismo pobedili, naučili smo mnogo toga i sad smo ovde. Imamo svoju priliku“, zaključio je košarkaš Portorika.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Tauns na ivici suza posle poraza od Portorika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar