Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški Hrvatske pobedili su Brazil rezultatom 91:81 u koviru pripremnih mečeva pred kvalifikacione turnire za Olimpijske igre.

Brazil je bolje odigrao u prvoj deonici, pa je imao prednost od 19:23, a onda je na poluvremenu imao plus pet. Ipak, treća deonica je pripala je Hrvatima sa 22:15, koji su uspeli da preokrenu, a onda i dotuku Brazilce u poslednjoj četvrtini sa 27:19.

Ubedljivo najbolji na terenu bio je Mario Hezonja sa 39 poena, a uhvatio je i šest skokova. On je za nepunih 35 minuta na terenu ubacio 16 od 26 šuteva iz igre, uz pet trojki iz 11 pokušaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Sjajan u redovima Hrvatske bio je i Dario Šarić sa 20 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Ivica Zubac imao po devet poena i skokova, a Džejlin Smit, košarkaš Partizana, osam poena, četiri skoka i pet asistencija.

U redovima Brazila istakao se Bruno Kaboklo sa 16 poena i šest skokova, dok je Neto imao 13 poena, a Marselinjo Uertas 11.

Inače, Hrvatska i Brazil će od 2. jula igrati na kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre.

Hrvatska će nastupati u Atini, gde će joj rivali u prvoj fazi biti Slovenija i Novi Zeland, dok kasnije može da se ukrsti sa Egiptom, Grčkom i Dominikanskom Republikom.

Brazil će igrati turnir u Rigi, gde će mu rivali u grupi biti Crna Gora i Kamerun, a kasnije možda i Gruzija, Filipini i/ili Letonija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar