Foto:Coust Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majk Džejms, aktuelni MVP Evrolige, mogao je da zaigra za Francusku, da nije bilo problema sa Džoelom Embidom.

Kako piše francuski „L’Ekip“, predstavnici Džejmsa su se ranije obratili Košarkaškom savezu Francuske sa pitanjem da li bio on mogao da igra za „trikolore“.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuzi su i te kako ozbiljno razmatrali tu mogućnost, ali je proces odložen zbog nade da će Embid dobiti pasoš i predstavljati „trikolore“ na velikim takmičenjima.

Kako su se Francuzi u potpunosti posvetili Embidu, opcija da Džejms postane naturalizovani igrač je propala, ali je onda došlo do novog problema. Džoel, prošlosezonski MVP NBA lige, odlučio je da odjavi Francusku, te je odlučio da igra za selekciju Sjedinjenih Američkih Država ovog leta na Olimpijskim igrama u Parizu.

Selektor Francuske Vensan Kole je u međuvremenu objavio i spisak za Olimpijske igre na kome se nalaze: Endru Albisi, Metju Strazel, Teo Maledon, Kilijan Hejs, Frenk Ntilikina, Nando de Kolo, Evan Furnije, Bilal Kulibali, Nikola Batum, Isaija Kordinije, Eli Okobo, Usman Dijeng, Nadir Ifi, Geršon Jabusele, Rudi Gober, Viktor Vembanjama, Matijas Lesor, Džejlen Hoard i Vensan Poarije.

Džejms je inače prošlog leta pričao i sa Letonijom u vezi igranja za njenu reprezentaciju, ali i od toga za sada nema ništa.

View this post on Instagram

A post shared by BasketNews (@basketnews)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar