Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Anadolu Efes u četvrtom meču finala turskog šampionata sa 80:72 i osvojili titulu prvaka države.

Fener je slavio sa 3:1 u finalnoj seriji u kojoj je četvrti meč priveo kraju u svoju korist tek posle produžetaka. Efes je uspeo da se vrati u meč po ko zna koji put nakon što je slabo otvorio utakmicu, jer je Fener bio raspucan od prvog minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Marka Gudurića je sa tri vezane trojke došao do 9:0, posle čega se odlepio do 11:0 i tek onda se priključio i Efes.

Prvu deonicu je Fenerbahče, koji se domogao 11. titule prvaka, završio sa 22:8, da bi tokom druge stekao i 20 poena prednosti.

Od momenta kada je domaćin imao 32:12, Efes je počeo da se vraća u meč i do poluvremena sveo zaostatak na samo tri poena serijom 21:4.

Treća i četvrta četvrtina su protekla u promenama vođstva, da bi u produžetku novi šampion, ekipa Šarunasa Jasikevičusa napravila seriju od šest poena na sličan način kao što je ušla i u meč.

Ispostaviće se da je Efes tu ostao bez snage i da uz sav trud Ilajdže Brajanta i ostalih nije mogao do pobede.

Najefikasniji je kod pobednika bio Tarik Biberović sa 19 poena i 7 skokova, Najdžel Hejs-Dejvis je ubacio 16 poena, Skoti Vilbekin 12, a Dešon Pjer 10.

Marko Gudurić nije igrao za Fener. U Efesu je Brajant imao 20 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Rodrig Buboa je ubacio 11 poena, koliko je imao i Šejn Larkin, dok je Derek Vilis imao 10 poena.

BONUS VIDEO: Panter i Ledej se ne pozdravljaju sa Zvezdinim košarkašima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar