Foto:Starsport.rs ©

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale košarkaške Superlige Srbije pobedom nad ekipom FMP-a iz Železnika u polufinalnom dvomeču.

Klub sa Malog Kalemegdana će imati šansu da brani titulu osvojenu prošle godine, pošto je i u Železniku slavio sa 98:75.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovog puta je ekipa Janisa Sferopulosa bila nešto ubedljivija, mada je FMP imao svoje uspone i padove i dozvolio da Zvezda sa manje oscilacija i uz bolji šut, bez neke preterane drame dođe do trijumfa.

Nemanja Nedović je imao 17 poena, Jago Dos Santos 16 uz 8 asistencija, Luka Mitrović 15 i 4 asistencije, Miloš Teodosić 11 poena i 9 asistencija, a Rokas Giedraitis 10 poena.

U ekipi FMP-a je Jovan Novak apsolutno bio dominantan sa 26 poena, Ognjen Kuzmić je postigao 16, Nikola Šaranović 9, a Matic Rebec 8 poena.

Zvezda je u prvom poluvremenu odigrala veoma sigurno i u skladu sa ulogom favorita pred dolazak u Železnik. U svakoj od prve dve četvrtine je ekipa Janisa Sferopulosa imala nekog na koga je napadački mogla da se osloni, što je manjkalo FMP-u.

Prva četvrtina je u šuterskom smislu pripala Jagu Dos Santosu koji je sa tri trojke do sredine prvog perioda već osetno odlepio Zvezdu na 17:5. Čak i u momentima kada je delovalo da FMP igra dobru odbranu, dešavalo se da „panteri“ olako izgube loptu ili promaše na drugoj strani.

Foto:Starsport.rs ©

Jovan Novak je ubacio trojku, posle koje je Matic Rebec promašio polaganje i tu je otprilike propuštena šansa da tim iz Železnika uhvati bar kakav takav priključak.

Zvezda je taj deo igre završila sa +9, da bi u drugoj povećala prednost jer su se raspucali i Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis.

Nedović je za kratko vreme ubacio tri trojke, potom je promašio dve, ali je razlika bivala sve veća jer je posle Giedraitisovog dalekometnog hica gostujući tim imao 22 poena prednost, dok se na poluvreme otišlo sa 50:30, pošto je Simović sa zvukom sirene iz ugla bio precizan za FMP.

Jago je drugo poluvreme počeo trojkom i pogotkom za dva, Novak je ubacio trojku, a Kuzmić 2+1. Da se Novak raspcuao potvrdio je sa ukupno tri trojke do sredine trećeg perioda kada je FMP sa 24 razlike prišao na 14.

Deset poena je Novak nanizao u tom periodu, ali je odgovor sa dve trojke spremio Nedović i Zvezda je vratila 21 poen prednosti.

Foto:Starsport.rs ©

Ni tu nije poklekao FMP koji je iskoristio pet neiskorišćenih napada rivala za seriju 7:0 pred kraj treće četvrtine.

Rebec je na isteku 30. minuta kroz trojicu provukao loptu za zakucavanje Kuzmića, pa je njegova ekipa morala u poslednjoj četvrtini da nadoknadi minus od 14 poena, jer je gubila 72:58.

FMP je u prvom minutu poslednjeg perioda posle penala Novaka i Kuzmićevog koša uz faul mogao da priđe i na deset razlike.

I kada to domaći nisu iskoristili, Zvezda je u tri napada napravila 7:0, otišla na 79:61 i sedam i po minuta pre kraja meča pobednik se i definitivno jasno nazirao.

A kada je Mitrović asistirao Giedraitisu za koš i faul i kada je Brazilac u „ofsajdu“ dobio pas od Teodosića za 86:65 na pet minuta pre kraja, sve je bilo jasno. Zbog toga je u poslednjih nekoliko minuta šansu dobio i Andrej Kostić koji je začas ubacio svojih 8 poena.

U poslednjih nekoliko minuta se samo čekalo kojim će se rezultatom završiti utakmica posle koje Zvezda čeka pobednika serije između Partizana i Mege, gde crno-beli vode 1:0, a drugi meč igraju u ponedeljak od 20 časova.

FMP – Crvena zvezda 75:98 (13:24, 17:26, 28:22, 17:26)

Dvorana: FMP arena, Železnik, Gledalaca: oko 1.000; Sudije: Jevtović, Vesković, Arsenijević.

FMP: Votson 0, Živanović 0, Rebec 8, Subotić 2, Roberts 7, Stepanović 2, Šaranović 9, Simović 4, Gagić 2, Novak 26, Kuzmić 15, Gašić 0; Trener: Saša Nikitović.

Crvena zvezda: Lazarević 0, Teodosić 11, Tompkins 7, Davidovac 4, Mitrović 15, Lazić 2, Ilić 8, Nedović 17, Giedraitis 10, Kostić 8, Dos Santos 16; Trener: Janis Sferopulos.

FMP - Crvena zvezda 75:98 (13:24, 17:26, 28:22, 17:26)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar