Foto: fiba.basketball

Ubedljiv poraz.

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina poražena je u polufinalu A divizije Evropskog prvenstva u Izmiru od Španije rezultatom 60:38.

#related-news_0

„Orlići“ su od samog početka susreta bili u podređenom položaju, pošto su Španci na početno vođstvo Srbije poenima Alekse Milenkovića sa linije za slobodna bacanja odgovorili serijom od 12-0.

Već od tog momenta bilo je jasno da je pred igračima u belom dresu veoma težak zadatak. Uspeli su doduše da se vrate u meč i priđu na 12:7 pre kraja prve četvrtine, ali je to bilo sve.

U drugoj četvrtini Srbija je svedena na samo šest poena, dok su Španci otišli na 31:13, i tu prednost su bez ikakvog problema sačuvali do samog kraja.

Španci će tako u borbi za titulu igrati protiv boljeg iz duela između Slovenije i Turske, dok će Srbija za bronzu igrati protiv poraženog iz ovog duela.

Izabranike Vladimira Đokića je predvodio Lazar Đoković sa 13 poena, ujedno i jedini dvocifreni igrač u dresu Srbije, Nikola Đapa je dodao sedam a Luka Andrić šest, dok je kod Španaca Izan Almansa brojao do 21.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram