Filip Petrušev Foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Filip Petrušev, srpski košarkaš, mogao bi uskoro da bude pozajmljen Crvenoj zvezdi, samo se čeka konačna i zvanična odluka Olimpijakosa.

Kako piše grčka „Gazzetta“, Evan Furnije je potpisao za Olimpijakos (ugovor na dve godine), a zbog njegovog dolaska trener Jorgos Barcokas je spreman da pusti Petruševa na pozajmicu u Beograd.

Nije tajna da Zvezda već dugo želi da vrati Petruševa, Olimpijakos je zatezao u pregovorima, ali izgleda da se sada našlo rešenje, makar za sledeću sezonu.

Petrušev je napustio beogradske crveno-bele pre više od godinu dana verujući da za njega ima mesta u NBA ligi, ali se brzo vratio u Evropu i potpisao za Olimpijakos sa kojim i dalje ima važeći ugovor.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijakos navodno želi da zadrži Petruševa do 2028. godine, ljudi u grčkom klubu u njemu vide potencijal, ali je procena da je sada pozajmica pravo rešenje.

Zvezda bi dovođenjem Petruševa kompletirala tim za sezonu koja je pred nama.

Inače, Grci pišu i da će Zvezda u slučaju da se pozajmica ostvari, preuzeti ceo ugovor Petruševa na sebe, a on iznosi oko milion evra.

Takođe, pomenuti grčki medij piše da je na izlaznim vratima Olimpijakosa sada i Šakil Mekisik, za kog nema dovoljno prostora u timu. Mekisik bi mogao da pređe u Monako, iako ima još godinu dana ugovora sa klubom iz Pireja (plata oko 700.000 evra).

Podsetimo, u Olimpijakos su ovog leta stigli Kinan Evans, Tajler Dorsi, Luka Vildoza, Saša Vezenkov i sada Furnije, koji u NBA više nije imao ulogu kao nekada.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare