Foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Reala iz Madrida nisu dopustili Mursiji da pripreti i sa 79:63 su stigli do 2:0 u finalnoj seriji španske ACB lige, a po završetku meča viđene su veoma emotivne scene zbog (potencijalnog) oproštaja Rudija Fernandeza od navijača u Madridu.

Što se toka utakmice tiče, pitanje pobednika praktično da nije postavljano.

PROČITAJTE JOŠ...

Real je bio taj koji je diktirao dešavanja, sem prednosti Mursije od 3:0 na samom početku neizvesnost je potrajala do kraja prve deonice (18:15 za Real), potom je Mursija uspela i da stigne do preokreta (20:18), ali je nakon rezultatske klackalice od 25:24 za Mursiju Real preuzeo stvar u svoje ruke.

Madriđani se se pre poluvremna odlepili na dvocifren višak (40:30), Mursija još jednom pripretila u trećoj deonici i smanjila na 55:51, ali dalje od toga nisu mogli.

Real je rutinski u poslednjoj deonici održavao prednost, a potom je od 64:58 rivalu dopustio da ubaci samo pet poena do kraja meča dok su Madriđani dodali 15, pa je zabeležena pobeda 79:63.

A po završetku utakmice viđena je emotivna scena. Rudi Fernandez, koji je meč završio sa 14 poena i zvanjem najboljeg poentera utakmice, dobio je ovacije navijača jer je legendi Reala ovo možda bio poslednji meč na domaćem parketu.

Naime, Fernandez, koji ima 39 godina, je najavio povlačenje po završetku sezone, a Real je trijumfom u drugom meču došao u poziciju da na Mursijinom terenu dođe do 15. titule prvaka Španije u istoriji, pa je izvesno da se Fernandez neće vraćati na parket kao košarkaš Reala pred domaćom publikom.

Meč je na programu u sredu, 12. juna.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar