Duško Ivanović
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Optimizma ne fali

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović prokomentarisao je drugi meč finalne serije ABA lige, koji je njegov tim izgubio od Partizana rezultatom 87:78.

„Čestitke Partizanu, iskoristio je vrlo dobro prednost domaćeg terena. Igrali smo mnogo bolje u prvom poluvremenu, imali smo šansu da pobedimo. Darovali smo pobedu Partizanu sa nekim promašajima, a naročito sa padom u odbrani u drugom poluvremenu. To je 2-0, igra se do tri, igra se na našem terenu, ne menja se naš osećaj i ambicije da osvojimo ABA ligu“, počeo je Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim je upao u raspravu sa jednim od prisutnih u konferencijskoj sali zbog dobacivanja.

„Šta ste rekli. Hoćete da idem ja? Imajte malo repsekta, ja imam malo poštovanja prema vama Ajde recite sad slobodno“.

Potom je na pitanje jedne novinarke naglasio da će u finalu biti igrane utakmice, a ne samo još jedna utakmica. Posle toga je objasnio šta je Zvezdi falilo u drugom meču.

„Nama je večeras falio taj dobar završetak akcija. Imali smo 3-4 zicera koja smo promašili i onda je bio pad u odbrani. Zaboravili smo da traje utakmica 40 minuta“.

Otkrio je zašto i dalje veruje u pobedu.

„Strašno verujem ovim igračima. Znam kako oni mogu da igraju, znam da možemo da pobedimo Partizan. Znate šta je najvažnije, ko hoće da osvoji, ne može da ima sumnje da će da pobedi. Nemamo je ni ja, ni moji igrači“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je imala nekoliko promašenih zicera, a ponovo je Stefan Lazarević bio u centru pažnje zbog toga.

„Mi ćemo da igramo sa maksimalnom energijom, koju možemo da imamo. Možda i većom nego u ovoj utakmici. Promašiti zicer je sastavni deo igre, ponekad je teško pogoditi, a nekad izgleda nemoguće promašiti. Nadam se da ćemo pogoditi zicere“.

Detalji će odlučivati pobednika serije.

„Mislim da se poznajemo dosta dobro, igrali smo sedam utakmica. Neki sitni detalji će odlučivati utakmicu. I mi i Partizan ćemo nešto promeniti da bi bilo bolje“, zaključio je Ivanović.

Trener Zvezde je nakon poslednjeg odgovora brzo napustio salu, iako je delovalo da još neko želi da mu postavi pitanje.

BONUS VIDEO Prvi poeni Fakunda Kampaca u Evroligi za Zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar