Dugo će se o ovome pričati.

Kada je sve izgledalo gotovo i Bešiktaš Dušana ALimpijevića bio na pragu još jedne pobede u Evrokupu, usledio je neverovatan preokret koji će se dugo prepričavati.

Bešiktaš je imao je prednost 87:80 na 23 sekunde do kraja meča u kojem je gostovao Vulvsima. Ipak, na kraju je litvanski tim nekako uspeo da se domogne trijumfa i pobedi 90:88.

Bešiktaš je imao i šut za +9 na 24 sekunde do kraja, ali je nespretno reagovao Džona Metjuz i izgubio loptu. Domaćin je tražio tajm-aut, a potom je trojku ubacio Žukauskas – 87:83.

Tada je krenula ludnica.

Ipak, i ovo je bila praktično idealna situacija za Alimpijevićev sastav – četiri poena prednosti i lopta u svom posedu na 19 sekundi do kraja. Metju Mičel je fauliran, ubacio je jedno slobodno bacanje, a sa druge strane ekspresno novu trojku je pgodio Trešon Turman za 88:86.

Igrači Bešiktaša su upali u potpunu konfuziju u tom trenutku.

Hemonds je napravio faul u napadu, pa je u narednom posedu Ugurlu izgubio loptu, a na kraju Turman dvojkom dovodi Vulvse u šokantnu prednost. Na kraju je sa linije penala polovično uspešni Žukauskas postavio konačan rezultat.

Na kraju je Turman bio najefikasniji kod pobednika sa 31 poenom, a 17 je postigao Zemaitis. U Bešiktašu je Mičel imao 21, a Metjuz 22 poena.

„Nismo zaslužili da pobedimo zbog grešaka koje smo napravili. Ne bih želeo da ispadne da ne poštujem rivala, ali pobeda je do poslednjeg minuta bila u našim rukama. Isklizla nam je zbog grešaka – morali smo da igramo daleko pametnije“, rekao je posle utakmice Alimpijević, nekadašnji trener FMP Železnika, Crvene zvezde i Burse.

Bešitkašu je ovo bio prvi poraz, sada su na 3-1, a u narednom kolu Alimpijevićev tim očekuje utakmica sa Venecijom u Istanbulu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar