Težak poraz.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaška reprezentacija Srbije je posle neviđenog trilera poražena u meču druge faze od Italije sa 78:76 u meču u kojem je imala šut za pobedu i 16 poena prednosti.

Ognjen Dobrić je postigao 15 poena, tri skoka, a teško mu je pao poraz od „azura“.

PROČITAJTE JOŠ

„Znali smo da će biti teška utakmica, imali smo neke odlične momente, posebno u trećoj četvrtini. Izgubili smo taj trenutak i dozvolili im da se vrate, previše smo grešili, pravili smo glupe greške i u napadu i odbrani i zato smo izgubili. Nismo bili pametni da zadržimo tu prednost, ali nova utakmica je za dva dana, ona će biti najbitnija. Moramo što pre da zaboravimo ovaj meč“, počeo je Dobrić, pa dodao:

„Tada smo igrali zaista dobro, imali smo momentum i iskoristili smo veliku razliku, ali su počele greške u odbrani, a oni očigledno znaju da igraju protiv nas. Navikli smo na odnos sudija, ali na to ne trebamo da se obaziremo“, završio je Dobrić.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare