Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Đorđe Đoković, izvršni direktor Dubaija, govorio je na konferenciji za medije povodom zvaničnog ulaska tog kluba u ABA ligu.

Dugo se spekulisalo o tome da li će i kada Dubai postati deo ABA porodice, a to se konačno dogodilo.

“Pre svega, želeo bih da se zahvalim na lepoj dobrodošlici od strane menadžmenta ABA lige. Velika je čast i zadovoljstvo što smo uspeli da ovaj dug i ponekad bolan proces dovedemo do samog kraja i da uđemo u ABA porodicu. To nama predstavlja veliku privilegiju, znajući da je iznedrila veliki broj mladih talenata koji su kasnije otišli u najjače klubove sveta,” rekao je na startu Đorđe Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Dejan Kamenjašević je najzaslužniji što je Dubai stigao do ove tačke.

“Dubai predstavlja ključni iskorak u domenu širenja i razvoja košarke. Možemo da pričamo o Dubaiju kao o velikom brendu koji stoji iza našeg kluba, ali ja bih želeo Dejanu Kamenjaševiću, koosnivaču i generalnom menadžeru Košarkaškog kluba Dubai da se zahvalim. Da nije njegove vizije, lude vizije, koja ide već sedam-osam godina unazad, nikada se ovo ne bi desilo. Svi aspekti Košarkaškog kluba Dubai su pozitivni i sportski i mi smo ovde da pre svega prikažemo Dubai u najboljem mogućem svetlu“, dodao je Đoković.

ABA liga će od nartedne sezone brojati 16 klubova.

„Želimo da pokažemo da je naš projekat dobar za košarku, dobar za region. Pričajući u moje i Dejanovo ime, mi smo u ovom projektu pre svega zbog ljubavi prema ovom sportu. Želimo da uradimo nešto što je dobro za košarku, kako za ABA ligu, tako i za evropsku košarku. Ovaj projekat ide na jako duge staze i mi se ovde nećemo zaustaviti samo sa ovim jednim projektom. Što se ABA lige tiče, to je bio jedan jako dug proces, gde smo razgovarali sa menadžmentom, kasnije i sa svim klubovima suvlasnicima ABA lige. Njima dugujemo veliku zahvalnost zbog toga što su nas primili u njihovu porodicu i zbog toga što smo postali deo jedne sjajne lige, iz svakog aspekta. Sigurni smo da ćemo mi doprineti, kako na sportskom, tako i na poslovnom nivou ABA lige. Pokušaćemo da doprinesemo velikim brojem partnera i sponzora, kao i proširenjem tržišta ABA lige na Bliski istok i sigurni smo da će ovaj projekat doneti mnogo toga dobrog”, zaključio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar