Foto:Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Mogu li do novog čuda?

Denver Nagetsi su pred sezonu 2022/2023 bili tretirani kao ekipa koja bi potencijalno mogla da iznenadi, ali niko nije verovao da bi tim predvođen Nikolom Jokićem mogao do samog kraja.

PROČITAJTE JOŠ...

Godinu dana kasnije, u Koloradu su leto dočekali „teži“ za šampionski prsten, ali Nagetse očekuje znatno veći izazov od onog sa kojim su se suočili pre godinu dana – da stvore tim koji će biti dovoljno kvalitetan kako bi uspešno odgovorio na „napade“ rivala kod kojih ovog puta neće postojati ni trunka potcenjivanja, s obzirom na to da su Nagetsi pred plej-of viđeni kao tim koji teško da može dalje od druge runde.

A u čitavom plej-ofu su doživeli ukupno četiri poraza. Očekivano, veliki broj igrača koje predvodi trener Majkl Meloun našao se na meti ostalih timova, a prvi je klub napustio Brus Braun, koji je potpisao ugovor sa Indijana Pejsersima.

Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Usledio je odlazak i Džefa Grina put Hjuston Roketsa, čime je klupa Denvera pretrpela ogroman udarac, s obzirom na to da su i Braun i Grin imali velikog uticaja na šampionsku sezonu kluba iz Kolorada.

Olakšavajuća okolnost je činjenica da su Diandre Džordan i Redži Džekson potpisali nove ugovore, ali je na trenutak izgledalo veoma loše po ambicije Nagetsa za narednu sezonu.

No, iako zasad izgleda problematično, situacija bi zapravo mogla da bude rešena na najbolji mogući način po Nagetse, o čemu svedoči i dolazak jednog veoma jakog imena.

Nagetsi su objavili da je novi član ovog kluba postao jedan od najsikusnijih igrača lige, Džastin Holidej. U pitanju je nekadašnje krilo Filadelfija Sevetisiksersa, Atlanta Hoksa, Čikago Bulsa, Njujork Niksa, Memfis Grizlisa, Indijana Pejsersa, Sakramento Kingsa i Dalas Maveriksa, koji je 2015. godine u dresu Golden Stejt Voriorsa osvojio titulu.

Holidej bi u ekipu trebalo da donese dodatnu stabilnost na pozicijama dva i tri, i pomogne timu kada Majkl Porter junior mora da predahne.

Jedan deo problema je rešen, ali ostaje još „rupa“ koje bi trebalo da budu popunjene. Veliki problem predstavlja novac, pošto su Nagetsi finansijski ograničeni – primera radi, Brusu Braunu su mogli da ponude tek 7,8 miliona dolara, ali uprkos tome jasno je da nisu stali, te da će ekipa biti dodatno osvežena.

Jedno od najčešće spominjanih imena je Aleks Karuzo, bek Čikago Bulsa, kog mnogi vide kao idealnu zamenu za Brauna. Sjajni defanzivac je već neko vreme košarkaš kog navijači – ali i veliki deo košarkaške javnosti – žele da vide u Koloradu, i predstavljao je prvu želju tima u finišu trejd-perioda, ali je umesto njega stigao Braun i postao deo šampionske mašinerije.

Foto: EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI

Drugo ime je Donte Divinćenco, ali je on znatno manje verovatan, s obzirom na to da je na meti i drugih klubova koji mogu da mu ponude znatno veću cifru. Spominje se i Delon Rajt, košarkaš Vašingtona, potom Džešon Tejt i Kej Džej Martin iz Hjuston Roketsa, Džejvon Karter iz Milvoki Baksa…

Jedno je sigurno – Denver će narednu sezonu dočekati u znatno izmenjenom sastavu, uz nadu da će košarkaši koji dođu uspeti da nadomeste kako igrački, tako i u svlačionici, sve ono što su Braun i Grin doneli. Ukoliko uspeju da pronađu taj „faktor X“, Nagetsi će biti prvi favorit za titulu, ma koliko drugi pokušavali da stvore supertim preko noći.

BONUS VIDEO Vlade Divac ekskluzivno za Nova.rs o Jokiću, medaljama, Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar