Foto: AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi i trener Majk Meloun sigurno neće biti zadovoljni pripremnim periodom i učinjenim tokom njega. Posle tri meča još uvek su bez pobede i alarm se polako pali, ali raduje to što je Nikola Jokić ponovo blistao.

Nikola Jokić je jedina svetla tačka Denvera tokom priprema i za njega nema pauze i vremena za brigu. Preneo je sjajnu formu sa Olimpijskih igara na NBA i čini se da će ponovo biti jedan od glavnih kandidata za MVP titulu.

Denver je do sada igrao tri pripremne utakmice, dve protiv Bostona u Abu Dabiju i jednu u „Bol areni“ protiv Finiksa.

PROČITAJTE JOŠ

Šta je razlog za loše rezultate Denver Nagetsa?

Prvi duel u Emiratima bio je veoma zanimljiv, ali su Nagetsi posle drame izgubili sa 107:103. Jokić i ostali starteri igrali su u samo prve dve deonice i za tih 15-ak minuta mogli smo da vidimo nekoliko dobrih akcija bivšeg NBA šampiona.

Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Denver je do poluvremena i tokom treće deonice vodio, tako da možemo reći da su starteri Denvera bili bolji od startera Bostona i da su rezervisti aktuelnog šampiona doneli pobedu Seltiksima.

Jokić je za 17 minuta imao učinak od 14 poena, osam skokova i dve asistencije, dok je i u drugom meču igrao zaista sjajno.

Tada je u 19 minuta upisao 20 poena, sedam skokova i tri asistencije, ali je Denver poražen veoma ubedljivo sa 130:104. Ako pogledamo i poslednji Denverov poraz protiv Finiksa (118:114) posebno brine igra Džamala Mareja.

Šta se dešava sa Džamalom Marejem?

Kanađanin je imao jako loš nastup na Olimpijskim igrama, nije ličio na sebe i ta igra se prenela i na pripremni period u NBA ligi. Tokom poslednjih sedam utakmica, Marej je samo jednom bio dvocifren i to tokom druge utakmice protiv Bostona (11 poena).

Boston Celtics vs Denver Nuggets Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Dokoupi

Na Igrama je stigao najviše do cifre od osam poena protiv Grčke, dok je protiv Australije, Španije i Francuske vezao redom učinke od pet, četiri i sedam poena.

Muči se da pronađe pravi ritam i šut ga uopšte ne sluša tokom ovog perioda. A, baš je to potrebno Denveru i bez raspoloženog Mareja, Jokić i saigrači neće imati puno stvari da se raduju tokom sezone.

Šuterski problemi Denvera

Kako je ekipu napustio Kentavijus Kaldvel-Poup, u Denveru je ostala velika praznina što se šuterske sposobnosti tiče. Prava zamena nije stigla i veću ulogu ove sezone, što je i alarmantno, moraće da preuzme mladi Džulijan Stroter.

Stroter je prethodne sezone na 50 utakmica beležio 4,5 poena tokom prosečno 10,9 minuta, ali na ova tri meča ima prosek od 16,3 poena. Šutira sjajnih 53 odsto, dok su mu i procenti za tri fantastični (46 odsto).

Denver – Boston Foto: Fadel Senna / AFP / Profimedia

Kaldvel-Poup je u Denveru bio igrač koji nije zahtevao mnogo lopti, bio je igrač uloge i nije mnogo iskakao iz nje. Znao je da će ga Jokić uvek pronaći u dobroj poziciji, bio je tamo gde treba, ali se izgleda zadovoljio jednom titulom sa Nagetsima, te je pronašao novi izazov u karijeri.

Kolorado je napustio i Redži Džekson, rezervni plejmejker, ali njegov izostanak ne bi trebalo mnogo da se oseti, jer mu je i učinak bio daleko od sjajnog.

Boston Celtics vs Denver Nuggets Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Dokoupi

Jasno je da je problem Denvera nešto slabija klupa nego prethodnih sezona i timovi poput Bostona imaće prednost baš tu.

Kristijan Braun, Majkl Porter Džunior i Eron Gordon biće deo startne petorke Denvera uz Jokića i Mareja, a sa klupe će kao šesti igrač pomagati Rasel Vestbruk.

Veza Jokić – Vestbruk za budućnost

Popularni „Brodi“ je bio najveća akvizicija Denvera ovog leta i već je pokazao bek Nagetsa da će imati dobru saradnju sa Jokićem.

U jednoj akciji protiv Finiksa, Jokić je bio taj koji je igrao pik-en-rol sa loptom, dok mu je u blok došao Vesbruk, a onda se otvorio dobio pas i moćno zakucao.

AP Photo/David Zalubowski

Ipak, taj poraz protiv Finiksa ostavlja posebno gorak ukus, pošto su Sansi igrali bez glavnih zvezda – Kevina Durenta, Bredlija Bila i Devina Bukera.

Ono što je sigurno jeste da će Jokić igrati još bolje ove sezone i to je vest zbog koje navijači Denvera probleme ostavljaju po strani.

Jokić cilja novu MVP titulu

U predsezonskim anketama, Jokić je izabran za najboljeg centra ispred Embida i Vembanjame, ali je Nikola tek treći favorit za MVP nagradu, pošto su ispred njega Luka Dončić i Šaj Gildžus-Aleksander. U anketi s pitanjem ko će biti novi MVP, Jokić je podelio treću poziciju sa Embidom i Tejtumom.

Da se oseća pritisak u Denveru pokazuju i reči Majka Melouna posle poraza od Finiksa.

Foto: C. Morgan Engel / Getty images / Profimedia

„Dominirali smo u skoku, ali smo primali trojke kao nikada do sad. Sramotno je to što smo dozvolili protivniku da postigne 37 poena u trećoj četvrtini. Moramo da budemo mnogo bolji“, rekao je Meloun.

Denver će do kraja pripremnog perioda igrati još dva meča, jedan na domaćem i jedan na gostujućem terenu.

Za dva dana Nagetsi će igrati protiv Oklahoma i to će biti prava uvertira pred prvo kolo pošto će isti timovi, na istom mestu, igrati u prvoj rundi NBA lige.

Pre toga, Denver će otići u Minesotu gde će igrati protiv Timbervulvsa koji su ih prethodne godine izbacili iz plej-ofa.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar