Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su nakon velike drame ekipu Majami Hita u četvrtom meču finala NBA lige sa 108:95.

Srpski centar Nikola Jokić je ponovo blistao i imao je učinak od 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije, ali posebno se mora izdvojiti igra Erona Gordona i Brusa Brauna koji su ubacili po 27 i 21 poen.

Gordon je vukao ekipu kada je bilo potrebno, dok je Braun rešio meč u poslednjoj deonici neverovatnom serijom.

PROČITAJTE JOŠ

U Majamiju su najbolji bili Džimi Batler sa 25 i Bem Adebajo sa 20 poena.

Kao i u prethodne tri utakmice videli smo veoma spor početak oba tima. Igralo se veoma čvrsto i teško se dolazilo do poena.

Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Bem Adebajo je postigao prvi koš na meču, da bi Denver napravio seriju od 7:0. Jokić je pogodio dvojku, Kaldvel-Poup trojku, dok je Eron Gordon bio polovičan sa linije penala.

Nagetsi nisu postigli poen u naredna tri minuta, te se Majami lako vratio rezultatski u meč. Kevin Lav je bio precizan za tri, a nakon zakucavanja Adebaja trener Denvera Majk Meloun je pozvao tajm-aut.

Džamal Marej je postigao svoj šesti poen, ali od njega nismo videli ništa do kraja poluvremena. Džimi Batler je odgovorio jakim prolazom do koša, a Jokić je sa poludistance vratio Denveru prednost od četiri poena.

Foto: AP Photo/Lynne Sladky)

Iako su Nagetsi vodili tokom cele prve deonice, Batler je trojkom u poslednjoj sekundi dao svom timu vođstvo od 21:20.

Nakon dvojke Kajla Laurija, Gordon je vezao pet poena. Prvo je postigao trojku, pa je iz prodora pogodio flouter.

Džef Grin je napravio faul u napadu, da bi Adebajo pogodio dvojku od tablu. Jokić je za to vreme otišao do svlačionice kako bi sanirao povredu zgloba koju je zaradio nakon borbe za ofanzivan skok.

Ipak, vratio se u petom minutu druge deonice Jokić na teren i odmah nakon toga je postigao sjajnu trojku. Gordon je stigao do 14 poena, a Denver nikako nije uspevao da se odlepi do dvocifrene prednosti.

Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Za to je glavni krivac bio Kejleb Martin, a srpski centar je nastavio da šutira za tri poena. Čak četiri puta je to uradio, a pogodio je dve.

U poslednja tri minuta druge deonice igra je bila isprekidana faulovima, te smo videli veliki broj pogođenih slobodnih bacanja.

Majkl Porter je konačno krenuo da pogađa, ali je Lauri uspeo da ostavi Majami u igri. Denver je u jednom imao devet poena prednosti, ali su na kraju prvog dela imali rezultat od 55:51.

Drugo poluvreme je krenulo u istom ritmu kao i prvo. Denver je uspevao da održi prednost, a Majami nikako nije mogao da se vrati. Probudio se Majkl Porter i nakon asistencije Jokića zakucava i tera Spolstru da pozove tajm-aut.

Ipak, sledi dominacija Denvera pošto je Jokić „ubacio u veću brzinu“. Srpski as je pogodio poludistancu, pa treću trojku, dok je Majami u igri držao Kevin Lav.

Denver je propustio veliku šansu da se odlepi na 15 i više poena prednosti tokom narednog perioda. Promašivali su redom Marej, Jokić i Kaldvel-Poup i sve je to kaznio Dankan Robinson polaganjem.

Ponovo je Robinson bio precizan, sada nakon greške Jokića, a Batler smanjuo prednost gostuju sa linije penala.

Sledi serija Brusa Brauna nakon bizarnog prekida koji je napravio Adebajo. Uspeo je da iskrivi obruč nakon zakucavanja centar Majamija, a dvojkom Gordona Denver vraća dvocifrenu prednost.

Četvrtinu je završio trojkom Eron Gordon i Denver je stekao najveću prednost na meču (86:73). Početak poslednje četvrtine bio je veoma loš za Denver.

Nisu postigli poene igrači Melouna do 39. minuta meča. Sa druge strane Robinson je pogodio trojku, a Nikola Jokić je zaradio svoju petu ličnu grešku i morao je da napusti teren tada.

Ali, Denver nije klonuo duhom, uspeli su da održeprednost trojkama Grina i Mareja, a sve je predvodio Kaldvel-Poup sjajnom odbranom.

Usledila je serija promašaja na obe strane, i na četiri minuta do kraja Jokić se vratio na teren.

Odbrana je bila na najvišem nivou i to je bio jedan od ključeva za pobedu. Pobedu je potvrdio Brus Braun neverovatnom serjiom, pošto je pogodio 11 poena u poslednjih pet minuta meča.

Majami nije imao rešenja u napadu i moraće sa zaostatkom od 3-1 da se vrati u Denver, gde će u noći između ponedeljka i utorka od 2.30 igrati za spas u NBA finalu.


Majami Hit – Denver Nagets 95:108 (21:20, 30:35, 22:31, 22:22)

Dvorana: Kaseja Arena, Majami; Sudije: Skot Foster, Džejms Vilijams, Bil Kenedi;

Majami: Vinsent 2, Lauri 13, Martin 11, Batler 25, Robinson 12, Adebajo 20, Štrus, Hajsmit, Jović, Zeler, Jurceven, Lav 12, Hezlem; Trener: Erik Spolstra;

Denver: Marej 15, Kaldvel-Poup 7, Porter Džunior 11, Gordon 27, Jokić 23, B. Braun 21, K. Braun 1, Grin 3, Votson, Džekson, Čančar, Nadži, Brajant; Trener: Majk Meloun;


Majami - Denver - 91:105

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare